fasuto53 son galeri mesajları
Form fonksiyonu fena benzetmiş!
Form fonksiyonu fena benzetmiş! Güzel çalışma...
Elinize sağlık. Yalnız gözüme
Elinize sağlık güzel bir çalışma. Yalnız gözüme takıldı genel olarak figürleriniz küçük kalmış. Özellikle 2. renderda yer alan çantalı bey.
Renklerle de biraz oynasanız sanki daha etkili duracak.
Her ne kadar yayınlamak
Her ne kadar yayınlamak için manidar bir zaman olsa da elinize sağlık. Farklı çalışmalarınız var. Sizi takip ediyoum.
Çalışma güzel olmuş elinize
Çalışma güzel olmuş elinize sağlık.
Gelecek vadeden bir render motoru. Ancak yüklü GPU gücü gerektiriyor. Test sahnesinde gtx1080 ile sabrımız zorlamıştı.
Tebrikler, serisi olsa izlerdim
Tebrikler, serisi olsa izlerdim şahsen.
Eline sağlık hoş bir
Elinize sağlık hoş bir çalışma olmuş. Özellikle mekan derinliğini çok güzel ifade etmişsiniz, en çok bu yönüyle beğendim.
Son zamanlarda gördüğüm en
Son zamanlarda gördüğüm en iyi çalışma!
Yalnız bir kitabın kaplaması ters dönmüş, render olduğunu ele veriyor :)
Sahnedeki en düşük puanı duvardaki tuğla kaplamalara verebilirim. Bir iki noktada sırıtıyor diyebilirim.
Duvara yaslı asimetrik kitaplık düzeni genel tutumun biraz uzağında kalmış, tavandan sarkan lambanın aksesuarları biçim olarak destekliyor ancak o da kurtarmamış kitaplık kısmını. Peteğin önündeki kasaya yakın bir şey kullansanız mimari üslup bakımından daha yerinde olur.
Çok başarılı olmuş elinize sağlık.
Renkler ve masa düzeni
Renkler ve masa düzeni çok hoş olmuş. Bir sorum iki de önerim olacak.
Kıvılcıma benzer ışık parıldamaları var sanki lens etkisi gibi, nedir onlar anlayamadım.
Mekanda objelerin tasarım anlayışı birbirleriyle uyum içinde ancak bir istisna hariç. Arkada tavandan sarkan dalgalı yüzeyler, mekanda onlarla arkadaşlık edecek hiç kimse yok, aşağı mahallenin çocukları gibi kalmışlar.
Bir de kompozisyon hatası olarak çok bariz göze çarpan masadaki mumun masayla ilişkisi çok barizken üstü kadraj dışında kalmış, gözü biraz rahatsız ediyor.
Ancak tekrar söylemek istiyorum objelerdeki renkler ve genel olarak sahnenin renk düzeni çok etkileyici olmuş. Küçük boyutla bakınca daha iyi anlaşılıyor.
Tebrikler, güzel bir çalışma
Tebrikler, güzel bir çalışma olmuş. Benim naçizane görüşüm, yatak bu kadar başroldeyken yatakla duvarın birbiri içinde daha az kaybolması için bir şeyler yapılabilirdi. Açık koyu dengesi bakımından.
Çok güzel olmuş, imrenerek
Çok güzel olmuş, imrenerek bakıyorum. Tebrikler.
Dışarıda kullandığın manzaranın ufuk
Dışarıda kullandığınız manzaranın ufuk çizgisi uygun yüksekliğe sahip değil, daha aşağıya kaydırarak kurtaracak gibi de görünmüyor.
Nasıl bir yayında kullanacaksınız tam olarak bilmiyorum ancak. Mimari açıdan değerlendirilecek bir çalışmaysa lavaboların bir köşeye itilip bide ve klozetin bu kadar başrolde olması (mekan tefrişi açısından söylüyorum) biraz sıkıntılı. Ben doğru bulmasam da bazı banyolarda duş bölümü başrol oynayabiliyor ancak wc bölümünün başrolü biraz genel kabulün dışında kalıyor.
Verdiğiniz profil detaylarından ötürü bu yorumu yapmayı yerinde buldum ki belki mimari odaklı bir çalışmadır diye.
Render olarak şahsen beğendiğimi söyleye bilirim.
Elinize sağlık, hoş bir
Elinize sağlık, hoş bir çalışma olmuş. Biraz baktıktan sonra benim gözüme çarpan iki husus var. Ağaçlardaki form tekrarı ve ağaçlık alanın arkasındaki boşluk hissi. Ağaçlar sahne kalitesinin biraz gerisinde kalmış. Boşluk hissini de belki ormanın içerisinde bir sis tabakasıyla giderebilirsiniz.
Pek ala! Elinize sağlık.
Pek ala! Elinize sağlık. Sakıncası yoksa nerede eğitim görevlisi olduğunuzu öğrenmek isterim. Umarım bir sanat okuludur.
Eline sağlık özendirdin beni,
Eline sağlık özendirdin beni, çizmeyeli o kadar çok oldu ki, artık bilgisayar başında gide git mekanikleşiyoruz.
Beğenerek takip ediyorum işlerinizi.Sizin
Beğenerek takip ediyorum işlerinizi.Sizin gibi işler çıkarabilenlere ihtiyaç var. Her anlamda vizyon pazarlamalıyız ve bu en iyi sinemayla olur. Bu yüzden yapmakta olduğunuz işi çok değerli buluyorum. Tebrik ederim.
Elinize sağlık, güzel bir
Elinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş. Tebrik ederim.
Güzel olmuş elinize sağlık,
Güzel olmuş elinize sağlık, ikinci kare daha etkili duruyor. Sardalya kutusundan bozma sandalyeler bana da tanıdık geldi :)
Forum sitelerinin yalnızca methiyeler
Forum sitelerinin yalnızca methiyeler dizmek ve bu methiyelerin ana paylaşımcıya eleştiri gibi katkı sağlamadığını görecek kadar bu foruma üye olabilen her kes yaşamıştır.
Gereksiz bir korumacılıkla benim ifadelerime takılmanızı anlamakta güçlük çekmeyi isterdim... Ancak sizin de dediğiniz gibi kadraja kaçan sinek misali ezberin dışında bir tutum almak linç konusu... Oysa ki sanat biraz avangard olmak, doğru sanılan ezberin dışına çıkabilmek. Hem kadraj eleştirisinden yakınıp hem de alışa gelmiş algı kadrajınızı zorlayan bir vakada tezat duruşunuz. Sanırım methiyeler düzülen bir çalışmanın altına herkesten farklı bir şey söylenmesi pek hoş karşılanmıyor burada.
İkili bir münakaşadan kaçınarak kazançlı çıkmayı tercih ederek ve Serkan Beyin çalışmasını da sabote etmemek adına burada daha fazla yazmayacağım.
Saygılar...
Romantizm mi kokuyor?
Neyse ki sanat sanat içindir diyen herkesin öldüğünü sanacak kadar iyimser değilim. Yoksa güzel ülkemin sanatçı ve kalifiye eleman yetiştirmekteki eksikliğini hiç anlamayacaktım. Ve neyse ki okuduğum bir yorumun lüzumsuz romantizmi bana bu ülkede olan biten tüm "sanat" saçmalıklarını da açıklıyor. Neyse ki sanat adına özlenen bir dönemin sanatçıları eli inşaat malası tutan adamdan bile çok şey öğrenebileceğini bilirdi.
Bir de not, önerilerime uymak sanata mani değil.
"Sanat yoktur, sanatçı vardır" ifadesi aynı eserde her sanatçının yahut eleştirmenin yorumunun farklı olabilmesi potansiyelinden söz etmekteyken, benim önerilerim gayet günümüzün rasyonel gerçeklerini ve neredeyse değişmez standartlarının altını çizmekteyken algınızda nasıl bir şey uyandırdıysa bu hüsran içindeki ifadeyi -yani bana göre anlamı- "beni ben bile anlamıyorum" olan cümleyi kuru verdiniz. Rasyonalizm uzun zamandır benim gibi "bunlar da var ha" diyeni anlamayanların, luzumsuz romantizm yaşayanların üzerinden silindir gibi geçip paçavraya çevirdi onlar hala farkında değil.
Kimisi meydana getirdiği esere tapar, kimisi kullandığı yazılıma aşık olur, güncelleme yapmayı bile ona ihanet sayar... Biz Türküz, böyleyiz ve bu yüzden çok başarısızız cümlesindeki gerçek özneyi arayanlar, bir üstteki yorumu okuyabilirler.
Ayrıca Serkan Beyin çalışmasını ben gayet beğendim, sadece bir mimar olarak beğenmeyi de isterdim onu ifade etmek istedim. Özel Mesaj kutuma gelenlere bakıyorum oradan iletişime açığım. ifadelerimi açıklamak için biraz uzun tuttum değerli vaktini aldığım herkesten af dilerim.
Saygılar...
Render için diyecek hoş
Render için diyecek hoş şeyler var, zaten herkes bolca söylemiş, hepsine imzamı atarım.
Ancak bir iki eleştiride bulunmak isterim eğer sakıncası yoksa. Bir CGArtist`in mimari projelerde dikkat etmesi gereken çok basit ama işi berbat eden bazı hususlar var. Sadece çalışmada gördüklerimi belirtmek isterim. Mimari üslup vesaire konulara elbette girmeyeceğim.
-Mimaride hiç bir malzeme hemen hemen yekpare değildir. Örneğin bir ahşap yüzeyde oluşan hareler. Çalışmada küpeşte köşeyi döndüğü halde aynı yönde ilerlemez hareler, o şekilde olabilmesi için levha halindeki malzemenin kenarından bir L biçiminde kesim yapılıp yekpare bir küpeşte elde etmek lazım. Orada genelde 45 derecelik bir kesim ve birleştirme vardır (tasarım üslubuna göre değişir).
Not: Malzemelerin maksimum ebatlarıda vardır ancak bunlara girmeyeceğim, kullandığınız malzemenin en azından cinsini bilirseniz, üretim tekniklerine ilişkin sahne gerçekçiliğinin sorgulanamaz olması açısından dikkat etmenizde vayda var. Bu tür detaylar Süpervizör diye tabir ettiğimiz adamcağızlar tarafından bizim gibi sinemada tırt olan ülkelerde çok önemsenmese de, İzleyicinin her konuda bilgisi olabileceği var sayılan iddialı yapımlarda bunlara dikkat edilir (zira sinemanın bir hedefi de işin mutfağını düşündürmemektir)
-Sahnede kullanılan teknik gereçler; Davlumbaz, ocak, havalandırma kanalları, iklimlendirme sistemleri gibi gibi gereçlerin çok bariz olan CGartist`in bilmesi gereken şeyler var. En azından bir ev hanımı kadar bilmek lazım ocağı. Bir ocağı yerleştirdiğimiz yüzeyin altında dolap kapağı açılamaz, çünkü orayı ocağın hacmi işgal etmiştir. Ocak altında genelde fırın bulunur (set üstü değilse).
-Havalandırma kanalları tavanda yekpare durmaz, illaki bir yerden çıkışı vardır. redüksiyonları ortalama 10 metrede bir konulur (çalışmada çok sık bu yüzden söylemek istedim, mühendislik bir detay esasen), redüksiyonlar aynı zamanda ayrı bir parçadır, diğer kanallar da ekstruder (olmasa da) öyleymiş gibi düşünebilirsiniz, haliyle iç içe geçme durumu ile oluşan görsel bir birleşim detayı bulunması gerekir.
-Isıtma soğutma sistemleri (hava kanalları, klimalar, radyatörler vs) mekanı dışa açan alanlarda genelde yerleştirilir, Amacaç farklı ısıdaki havanın mekana akışı gerçekleşmesin. Yani çalışmada bina cephesini dolaşan kanllarda yer alan menfezler cephede açılan pencere üstlerine denk gelmelidir. (çok sık yerleştirilmiş)
Öteberi bir kaç şey daha var fakat ben mimari açıdan olan hususlara değinmek istedim, nihayetinde mimari bir çalışma. Şahsen ülkemden birileri bu işi yapıyorsa, yabancıdan daha profesyonel yapsın isterim. Umarım önerilerimi yapıcı eleştiriler olarak kabul edersiniz.
(zaman aralıklı yazdığım için konu bütünlüğü koptuysa affola)
Saygılar...
Çalışma zevkli ancak biraz
Çalışma zevkli ancak biraz çiğ kalmış, biraz daha süsleseydin kşke.
Bence ilk görüntü daha
Bence ilk görüntü daha iyi, konseptle örtüşmüştü, sadece biraz fazla kaçmıştı.
çalışma güzel ve temiz,
çalışma güzel ve temiz, ancak bir sorum var bu odaya şu kapıdan mı giriliyor, eğer öyleyse, oturmak için koltuklara nasıl ulaşılır?
Sokak ışıklarının şiddeti ve
Sokak ışıklarının şiddeti ve doygunluğu dışında her şey fazlaca iyi. Fotoğraf sandım ama ışıklarda uyandım. Tebrikler.
Sorun isteklerde mi yoksa
Sorun isteklerde mi yoksa planda mı bilemiyorum. 260*200 bir alana 180*120 düşünülmesi en başta tuhaf geliyor. Hadi bu istendi, en azından birincil gereksinim diyebileceğimiz şey değil. Burada lavabo, klozet sonra da jakuzi gelir. Yerinizde olsam jakuziyi 90 derece çevirip lavabonun yerine sokarım, Lavaboyu kapının tam karşısına koyarım, klozetin orada olması hem kapı eşiği olduğu için yanlış hemde arkasındaki ısıtma elemanı açısından ergonomik bir sorun teşkil etmekle birlikte klozetin rezervuarına radyatör tesisatının yada montaj elemanlarının denk gelme durumu olabilir.
O jakuziye en fazla 4 kez girerler ömürleri boyunca onun dışında orada ancak duş alırlar. İnsanları anlamak zor, avuç kadar yerde jakuzi keyfi, sanki boğazın karşısında bir terasta... Yanlış anlama sana bir şey demiyorum, ne istediğini bilmeyenlere bu sözüm.