CerciS son galeri mesajları
Dış mekan çalışmanızla ilgili
Dış mekan çalışmanızla ilgili bir-iki yorumum ve izninizle tavsiyem olacak. Yüzme havuzunun bu kadar yakınından araç giriş çıkışı olacaksa, havuzu mutlaka yeşil bir seperatör ile ayırmalısınız. Yol kenarına kullandığınız 4 adet o tür bitki olmaz. Çit görevi gören, boylanan ve istenilen boyda tutulabilen görünümde bir tür olmalı. (Öneri olarak Photinia ser.`Red Robin` ya da Cupressocyparis leylandii olabilir. Arama motorlarından bakabilirsiniz isterseniz.) Kullandığınız bodur bitki türlerini ise bu seperatör bitkinin önüne gruplar şeklinde atabilirsiniz, ama dikkat edin tek sayı (3 adet, 5 adet gibi) olsunlar. Çift sayı kullanılan grup bitkiler her zaman eksiklik izlenimi verirler. Yüzme havuzunun kenarlarına boylu aydınlatma kullanmayın bence. Havuz kenarındaki yolun başlangıcına denk gelen, evin kolon dibindeki aydınlatma hariç diğer havuz kenarındakiler bahçe sınırına yakın bölgelere alınmalılar . Biz peyzaj mimarları köşeleri çok severiz. :) Sizin aydınlatma koyduğunuz bu köşelere ben şık bir palmiye dikmek, altını çiçeklerle doldurmak isterdim ki bu bahçeye gelsem bu köşeleri yumuşatamayacağım için çok kızardım. :)
Havuzdaki suyun rengi çok çivit maviye kaçmış gibi geldi bana. Acaba daha tatlı bir mavi daha mı hoş dururdu bilemiyorum..
Bunların dışında çalışmanızı hoş buldum, emek harcamışsınız, ellerinize sağlık..
Merhaba Hakan Bey..
Merhaba Hakan Bey..
Size bir sorum olacak: Labirent bahçe ile anfi-gösteri alanı arasında kalan kırmızı tonlu malzeme ile kaplı, ortasında pergola bulunan alanın fonksiyonu nedir?
Çalışmanızı henüz detaylı incelemedim, bu alanı anlayamadığım için önce sorayım dedim. Daha sonra dilerseniz olumlu-olumsuz tüm düşüncelerimi yazarım. Şuan düşüncem ilk bakışta oldukça hoş bir proje olduğu yönünde..
Ellerinize sağlık..
birkaç küçük not..
Mesleğiniz nedir diye baktım fakat öğrenemedim. Sanırım Peyzaj Mimarı değilsiniz. Bu nedenle affınıza sığınarak çalışmanızda ilk bakışta gördüğüm birkaç hatayı paylaşmak isterim.
Havuz kenarındaki ahşap malzemeyi yeşil alan ile ayırmak için dere taşı kullanmışsınız. Ben de çok severim ve fazlaca kullanırım. Fakat sizin çalışmanızda dere taşları, ahşap döşemeden yüksekte kalmış gibi görünüyor. Dere taşlarınızın görünümü harçla dizilmiş çakma çakıl görünümünde değil, ki böyle olsaydı da ayak takılmaması için ahşapla aynı kodda olurdu. Serbest serilmiş dere taşı görünümü kullandığınız için, ahşap zeminden bir miktar düşük seviyede görünselerdi, taşlar ahşap zemine saçılıp dağılacak izlenimi olmazdı bence. İkinci fotoğrafla ilgili düşüncem de yine kullandığınız taş malzeme ile ilgili olacak. Serbest atlama taşı olarak kullanılan bu cins bir taş yok. Görünüm mermer izlenimi veriyor, çok sert kırıklara sahip. Kırılmış cam parçaları gibi sert bir izlenim veriyor. Genelde bu şekilde serbest yaya yolu kullanımları için kayrak taşı tercih ederiz. Kayrak taşının tüm yüzeyleri ve kenar hatları çok doğaldır. Biraz daha toprağa gömülmüş gibi kullanırsanız beğeneceğinizi düşünüyorum..
Ellerinize sağlık.. Sevgi ve saygılarımla..