recepyngz Son Forum Mesajları
2016-2017
3d max 2016 ve 2017 de maalesef proxyler çalışmıyor.
en kısa zamanda
En kısa zamanda, 3d max 2017 ile bir sahne modelleyip deneyeceğim programı. Bu deneyimime göre kendimce eksi ve artılarını paylaşacağım.
aslında mentalray
Eğer dediğin doğru ise bu kullanıcılar için bir avantaj. Çünkü autodesk mentali fazla geliştirme ihtiyacı duymuyordu. Ama şimdi Nvidia firması her sürümde mentali artık geliştirebilir. Az önce 2017 için mentalrayı buldum, kurup deneyeceğim. Vray gibi aylarca çıkmasını beklemek zorunda değiliz. Max 2017 ile sanırım aynı zamanda piyasaya sürdüler ama vray hala yok ortada :)
3d max 2017 çıktı
sanırım 3d max`in 2017 sürümüde çıktı. Kullanımı oldukça basit olan yeni bir render motoru ART renderi de 2017 de görebileceğiz. Şimdilik sadece bu bilgilere ulaşabildim.
https://www.facebook.com/infomasarq.empresa/photos/a.280921298608845.74544.129617483739228/1145675138800119/?type=3&theater
https://www.youtube.com/watch?v=pqYJBFQH46E
Erkan Çalışkan
Mr area spot`u pencerede hiç denememiştim, merak ettim şimdi. Sanırım bende deniyeceğim :)
sni bekliyordum
Açıkçası senin gelmeni bekliyordum melkor_ . Sen olmazsan maxin eksik yönlerini pek yazan olmaz :D Dediklerin malesef doğru :(
Alembic dosya desteği
Alembic dosya desteği eklenmiş.
https://www.youtube.com/watch?v=E59iit1otLM
Physical Camera
Videodan gördüğüm kadarı ile daha önce environment dan yaptığımız exposer ayarlarını artık yeni kameradan yapabileceğiz. Yani vrayin kamerasının bir benzeri eklenmiş.
Diğer dikkatimi çeken: mouse ile nesnelerin üzerinde hareket edince guruplu yada elementlere bölünmüş nesneyi bir stroke çizgi ile blok halinde gösteriyor.
Veee 3d MAX 2016 Piyasalarda :D
3d max 2016 yı kullanma fırsatını bulan arkadaşlar, burada max`in yeni özellikleri ve modiyelerinden bahsedelim ki kullanacak arkadaşlar için ön bilgi vermiş oluruz.
Ben henüz temin edemedim, elime ulaşır ulaşmaz artı ve eksilerini burdan paylaşacağım.
https://www.youtube.com/watch?t=392&v=r-AKvdP6Jgw
3d Max`de 2 Boyutlu Animasyon Plugini
3d Max için üretilmiş olan ve 2 boyutlu animasyonlarda müthiş kolaylıklar sağlayan bir plugin. Sitesinde Free versiyonu da mevcuttur. İlgilenenlerin dikkatine.
http://3dcutout.com/
Kesinlikle Kursa bulaşma.
Kesinlikle Kursa bulaşma. İnternette "3d max eğitim seti" yaz arama yap, onlarca eğitim dvd si çıkacaktır karşına. 100-200 tl ye eğitim dvd si almak dururken 3-5 bin tl yi kursa verinin aklından şüphe ederim.
Otsukarci
Otsukarci +1
Dehşet vertex var sahnede :). Tek tek çizmen en mantıklısı.
sana bir anahtar kelime
Sana 1 anahtar kelime vereceğim, sonrasında çözersin zaten. "crossSection ve hemen sonrasında Surface uygula"
Mentalray Yeterli değil mi?
Mentalray yeterli değil mi? Hiçbir render motorunda bulunmayan açık kaynak kodlu bir render motorunun size yeterli gelmemesi imkansız. Şunu derseniz daha doğru olur bence "Mentalray ile ilgili kaynak bulamıyorum". İşte ozaman inanırım size :) Gökhan`ın dediğini de yabana atma, vray`a bulaşmaktansa Corona öğrenmen daha mantıklı. Kolay gelsin.
bunu dene
Baştan render almana gerek yok. Bu scripti dene.
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/rendermask
Animasyonun 12 Temel Prensibi
Animasyonun 12 Temel Prensibini anlatan güzel bir animasyon.
http://vimeo.com/93206523
Evren
Evren bana mı topladınız pc yi ?:). 2015 kuracaktınız vazmı geçtiniz.
Benim canımı sıktı
Benim canımı sıktı bu site, derhal imha edilmeli. Hackerleri göreve davet ediyorum, 3d elden gidiyor :)
mesut erturhan
Mesut dediğin teknik çok pratik bir teknik, ayrıca şunu da belirtmek istiyorum; gölge bu yöntemde de çıkar.
Dur Dur
gerek kalmadı. Senin hatanı buldum.
Chamferbox nesnene yapışacak olan nesne shape nesne olmalı yani 2d çizgi eklemelisin.
hayırlı olsun
Hayırlı olsun evren. Benide görürsün artık demi :)
Özgür
Özgür post-production`u unutmuştum, gayet güzel izah etmişsin.+1
evde
evde rahatlıkla öğrenirsin. Yukarıda arkadaşlar birkaç eğitim setinden bahsetmiş, bu setlerle kendini amatörlükten rahatlıkla kurtarabilirsin.
İşin Püf noktası
Aşağıda yazdıklarım tamamen kendi kişisel görüşlerim olup şu zamana kadar edindiğim bilgi birikimimden bir kaç satırı paylaşmak istedim.
Kaliteli bir render almanın püf noktaları sırasıyla şöyledir.
1- Tasarım ve modelleme: Mekan tasarımı yada ürün tasarımı olsun farketmez, yaptığınız tasarımın albenisinin olması gerekir. Aklınızda canlandırdığınız tasarımı modellerken sıkıntı yaşamamanız gerek. Yani modellemede kendiniz geliştirmiş olmalısınız. Tasarımınıza hayat verecek küçük dokunuşları ve yardımcı nesneleri tasarımınızdan esirgemeyin.(Resimlerle örnek verip anlatmak isterdim ama o kadar vaktim yok maalesef).
2- Renk ve kaplama: En önemli bölümlerden birincisi kaplamadır. Ürün veya sahnenin renk uyumunun genel bir kitlenin beğenisini kazanması gerekir. Bazı sahneler vardır kendini tek rengin açık ve koyu tonu ile gösterir, kimi sahnede vardır ki 2 zıt rengin sahnede kullanılması ile kendini gösterir. (Bu aşamada deneme renderlerinden faydalanılmalıdır.)
Kaplama yapılmadan önce ürünün gerçek hayatta gözlemlenmesi (Reflect,Refract,Bump vs...) gerekir.
3- Ön izleme ve detay: Gerçek hayatta bir sahne yada ürün önce çıplak gözle gözlemlenmeli ve bu gözlemler kayıt (Fotoğraf) altına alınarak tasarım,modelleme ve ışık aşamasına katkıda bulunması sağlanmalıdır. Mümkün olduğunca detay girmekten kaçınmayın.
4- Işık: En önemli 2. bölüm ışıklandırma dır. Gerçek hayatta ki ışık değerlerini bilip bu değerleri dijital ortamda uygulamamız gerekir. Sahnede gerçekçiliği yakalayamıyorsak ya kaplamaları yada ışığı gözden geçirmemiz gerekir.
5- Render: Render bölümü gerçekçiliği sağlamak için gerekli olan en önemsiz bölümdür. Malesef günümüzde çoğu 3d ci ışık ve kaplama da kendilerini geliştirmek yerine zamanının büyük bölümünü render ayarlarını öğrenmek için harcamaktadır. Oysaki kaplama ve ışıklandırması sıkıntılı olan bir sahnede render ayarlarını istersen maksimuma çek hiç bir şekilde gerçekçiliği yakalayamazsın. Render bölümünün amacı şudur; Modellenmiş ,kaplanmış ve doğru şekilde aydınlatılmış olan ürün veya sahneyi Dijital ortamda kullanabilmemiz için pixeller halinde işleyerek bütün bir hale getirmesidir. Bu bütün hale getirme işlemi sırasında kırılmaları ve parazitlenmeleri önleyecek ayarlar sunarak istediğimiz çözünürlükte çıktı almamızı sağlar. Tekrar ediyorum Render ayarlarının gerçekçiliğe katkısı neredeyse sıfırdır. Gerçekçiliği sağlayan en önemli 2 şey KAPLAMA VE IŞIKTIR.
Umarım faydası olur.