firkete Son Forum Mesajları
Çizimi farklı tekniklerle biraz
Çizimi farklı tekniklerle biraz daha incelediğimde convert edildiğinde, çizim kaybolmadan ve yeni edgeler eklemeden sadece vertex noktaları ile bölündüğünü fark ettim. Çok yuvarlak olan hatlar kısmı bozulma var ama düz alanlarda çok sorun yoktu. Bua haliyle Unreal e import edip baktığımda kullanılabilir derecede bir yapıda durduğunu gördüm. Ama bu şekilde kullanmayı tercih etmem doğrusu
porto; başka bir yerden
porto; başka bir yerden aldığım için maxta sorun olmadan açtı. Modify uygulanmamış. VE eğer necmi hocanın dediği gibi bir tol olsaydı poly yapınca iki çizim arasını mutlaka dolduruyor. BUnda ise doldurma olmuyor.
seke aynı şeyi düşündüm
seke aynı şeyi düşündüm poly yuaptım ama pole olunca da değişen bir şey olmadı. Hala aynı çizgiler var ve şeklinde hiç bir şey kaybetmedi. Büyük bir ihtimal nurb çizim. Eğer sadece çizime bakarsa rhino bu işi yapar. Ama rhinoyu max a bu şekilde alamıyoruz diye biliyorum.
bu çizimler hangi teknikle yapılmış
http://i66.tinypic.com/k9kpz.jpg
http://i67.tinypic.com/5sojk.jpg
bu resmi netten bir yerden indirdim. Ancak çizim o kadar sade ve güzel yapılmış ki... Nasıl yapılmış olabileceğini bulamadım açıkçası. Bunu poly yapınca da aynı şekilde duruyor. İyide bunu nasıl çizmişler çok ilgili çekti bu teknik.
Resimlerde görüleceği üzere olabildiğince az çizim kullanılarak yapılan çalışma gayet güzel duruyor.
3m max da öline lçü değişimi
merhaba arkadaşlar
line ile yapmış basit bir çizimde mesela her iki noktada aynı düzlemde olunca alttaki konum bilgilerine göre istediğim ölçüyü yapıyorum . Ama aynı düzlemde olmayınca uzunluğun ne olduğu konusunda bilgim olmuyor ve nasıl düzelteceğimi bulamadım. iki nokta arasındaki çizginin uzunluğunu görebileceğim ve değiştirebileceğim bir yol varmı?
sorunun ana kaynağını aslında
sorunun ana kaynağını aslında tüketim çılgınlığı oluşturuyor. Üretici ucuza mal etmeye çalışıyor. Tüketici ucuza almaya çalışıyor. Ticaret erbabı kazanmaya veya ayakta kalmaya çalışıyor. Tamamda önce kendimize soralım. İhtiyaç olarak gördüğüm şeylerin ne kadarı gerçekten ihtiyaç. Koltuk takımları 5 yılda bir değiştirmek ihtiyac değil. Cep telefonun her modelde değiştirmek ihtiyaç değil. Arabayı son model yapmak da değil. Eve bir sorun var. Ancak kaynağı da biziz yine. Eskiden köleler ellerinden zincirlenirdi. Şimdi müzik denilen zımbırtılarla kulaklarından, görsel bilmemnelerle gözlerimizden zincirleniyoruz. Bitmekbilmeyen ve çoğu işe yaramaz bilgi bombardımanı ile aklımız bizden çok başkasına hizmet eder oldu. Ne akıl ghüvenliğimiz kaldı ne nesil güvenliğimiz.. Bütün bu hengame içinde var olmaya çalışmak, başkalarını ezmekten geçer oldu.
aslında sorun bizde başlıyor.
aslında sorun bizde başlıyor. Mesela bir lokantaya gidip yemek yerken elimze aldığımız fiyat listesi... Eğer o fiyat listesini internettew bulduğu resimlerle sıradan şekilde yaptırmışsa orada yemek yemeyin. Aynı özensizlik yemeklerinde de vardır. Bütün iş alemi için durum bu. Evine koltuk alacaksan her şey ile özenli olandan al. gibi
olaya sadece görsel açıdan
olaya sadece görsel açıdan bakmak yanlış. Endüstri mühendisliği diye bir bilim var. Hangi makine nereye yerleşirse en verimli şekilde iş yapılır. Bu onların işi. Önce bu konuda bilgi sahibi ol. Ondan sonra işin görselini düşün.
eksik bilgi yanlı sonuca
eksik bilgi yanlı sonuca götürür. Matbaa kökenliyim. İlk baktığımda elbette DPI ancak istenilen ebada göre DPI. Mesela 15 cm bir resim kullanacaksan bunu değeri 300 DPI olsun. 72 DPI inince resmim büyüklüğü 30 cm eder. TErsine alacak olursak, bir a4 sayfasını 72 dpi verirsenin onun baskı değeri en ve boy yarısıdır. Yani 21x29 yerine 10x14 gibi bir değer çıkar.
DPI dan ziyade pixel
DPI dan ziyade pixel değerine bak. Mesela 1600 x 1200 pixel her programda aynıdır. İşin içine DPI girince uzunluk ölçüsü değişir.
hangi programda ve render
hangi programda ve render motorunda
Fatih işte üzerinde durduğum
Fatih işte üzerinde durduğum en önemli noktalardan biride son paragraftaki sözlerin. Programcı değilim. Ancak kısa bir süre python ile ilgilendim. Gerçekten anlaşılması çok kolay bir program. Dolayısı ile insanlar her türlü desteği kendi yaratabilir. İşte güç burada aslında. İnsanlar para vererek iş yapmak istiyorlarsa tamam. Söylemimiz aynısı veya daha fazlası bir ücret ödemeden de yapılabiliyor.
BU saatten sonra konu başlığına uygun olarak max-blender atışmasına dönen konunun kapatılması görüşündeyim.
Saygılar
bir programa iyi etiketi
bir programa iyi etiketi yapıştırmanın ölçüleri nelerdir? Önce bunlar üzerinde mutabık kalalım; sonrası daha kolay.
- Opeartörün ihtiyaclarına diğer çalışmalarla birlikte entegre bir şekilde cevap verebilmeli.
-Operatörün kullanım kolaylığı olmalı... Yani opearatör tasarım esnasında tasarımdan olabildiğince az uzaklaşmalı. Tasarımcının düşünce hızına entegre olmada sorunu olmamalı. ÖZel yetenek isteme oranında başarı sayısı azalır.
-Olabilidğince çevre elemanları ile uyumlu olmalı.
Varsa sizinde önerilerinizi beklerim..
Sonradan şu program bu program denilebilir.
Arkadaşlar; blenderin kullanımı ile
Arkadaşlar;
blenderin kullanımı ile ilgili bence en önemli neden HAk meselesi. Maalesef azınlık bile olsa sayıca çok fazla arkadaşımız bu programları kaçak kullanıyorlar. Bir mantığa göre firma buna dolaylı izin veriyor. Ama gerçekte ne kadar doğru bilemem.
Şimdi şöyle bir sahne düşünün...
hesap zamanındasınız
heybe epey yüklü
zekatlar namazlar sadakalar iyilikler vs vs.
Seri-ul hisab devreye giriyor ve herkes helalleşme aşamasına geliyor. İşte o durumda firma yetkilisi çıkıp bu adamlar benim hakkım olan programlar rızam dışında kullandı. onların şu kadar sevabından istiyorum derse ne olacak?..
Tamam belki kafir
sizin sevaplarınız onlara yaramayacak
ama sizi zarara sokacak. Allah`ın rızasına hiç ulaşamamak gibi bir durumda söz konusu.. en iyi tahminle belki uzak noktada hesabı bitireceksiniz.
Sadece bu ihtimal bile bence ücretsiz yazılım seçeneğini aktif etmek için yeterlidir.
Tabi herkesin düşüncesi de hesabıda kendine
BU arada yine ücretsiz açık kaynak kodlu 2d yazılı Inkscape yide en azından video derslerinden bakmanızı öneririm. Corel draw olsun, illustrator olsun çok bilinen 2d programlar kafa tutabilecek bir yapıda. Her ne kadar eksiği olsada.
http://www.youtube.com/watch?v=Z4jwX-4msgY http://www.youtube.com/watch?v=ERtoAyDEwcY
http://www.youtube.com/watch?v=Z4jwX-4msgY
http://www.youtube.com/watch?v=ERtoAyDEwcY
buradaki video dersleri izleyerek operatörü rahatlatan komutların neler olduğunu daha rahat anlayabiliriz.
furkan max cılar alanı
furkan max cılar alanı resmen boş bıraktılar... Dayanılmaz cazibe.. BLENDER..
nasıl yapıldığını tam biliyorum
nasıl yapıldığını tam biliyorum ama blenderin içinde oyun motoru bile var.
furkan, blender bu videolarla
furkan, blender bu videolarla artık pek çok programı geçmiş denebilir. Tek kelime ile mükemmel.
kendinde yeterli kapasiteyi görüp
kendinde yeterli kapasiteyi görüp program öğrenebileceklere tavsiyem:
- En kısa zamanda blendere geçin (maxı bilsenizde)
-blenderin ana mantığını kapınca arka planda işleyen kodlara bi göz atın
- Blenderin yapıldığı program diğerlerine göre oldukça basit (incelediğim kadarıyla) öğrenmesi ve kısa zamanda kod yazması mümkün. Açık kaynak kodlu. Destek çok fazla. Diğer bütün açık kaynak kodlu yazılımlarla entegre edilebilir.
- Bütün program nerdeyse herşeyi ile (bilginiz oranında) elinizin altında. Şu olsaydı bu olsaydı gibi dert olmaz.
- HAYALLERNİZLE SINIRLISINZI
bence blender faktörünü unutmayın
bence blender faktörünü unutmayın
blenderin mantık yapısı maxdan daha iyi
operatörü rahatlatacak davranışları çok daha fazla. Üstelik pek özelliği bünyesinde tutuyor. 5 sene sonraki blender maxı sollar da geçer. Belki maya devam edebilir bilmiyorum...
Blender in şu anki en büyük eksikliği render kısmında. Biraz karışık. Onu çözdülermi işin büyük bir kısmıda biter. Üstelik ücretsiz. Vray biraz risk alıp blendere destek verse bence ciddi bir satış rakamı yakalar.
D nin geleceği ise gayet parlak
http://www.holoarc.com
tamamen türk tasarımı
tavşana sormuşlar yokuş yukarımı
tavşana sormuşlar
yokuş yukarımı
yokuş aşağımı seversin diye
od cevap vermiş düzde gitmek neyime yetmiyor...
neden böyle bir mantık
neden böyle bir mantık arayışındasın hala çözemedim. Bir tane render alıp herhangi bir 2d programında birleştirmek varken
1: para parayı çeker
1: para parayı çeker
2: Eğer tüketici her zaman daha hesaplısı olsun kalite önemli değil dediği mühletde her sektörde buna benzer sorunlar olacak ve devam edecektir.
3 Bu iş sadece ülke ile ilgili bir sorun değil. Uluslararası bir sorundur. Eğer birileri dışarıya daha ucuz iş yaptırıyorsa o ülke resmen fakirliğini ihraç der hale gelir. Aynen Çin gibi.
Aslında en büyük sorumluda biziz. Çünkü en büyük tüketici biziz.
engin ömrünün yetmeyeceği işlere
engin
ömrünün yetmeyeceği işlere kalkışma bence
harun
iş sadece büroda yapılmıyor. Belli bir artıştan sonra firmalar kendi bünyelerinde eleman istihdam ediyorlar. Buda ekonominin kuralı. Yoksa iş artışına dair öngörün gerçekleşmiş durumda. Göremediğin sadece ekonominin kurallarının işleyiş biçimi.
kulağı fazladan ters tutuyorsun.
kulağı fazladan ters tutuyorsun.
perspektif Görünüşleri bir vector programına al. (corel draw , illustrator) oradan istediğim çizgi kalınlığı textur yerleştir. Daha kolay emin ol
o zaman ışık volumetrik
o zaman ışık volumetrik light olacak demektir. Senin istediğin ışığı bu verir. Emin değilim ama ortama biraz sis vermek de çözüm noktasında denenmelidir.