V-Ray : V-ray de hizli render almak?
Simdi bu render motoru cpu tabanli. Yani islemciye yuklenicem fakat islemciden kasit burada ram mi? yoksa i7 mi? Bu ikisinin ikileminde kaldim.Ayrica hizli render almak icin cpu tabanli render da render boyutunu yukseltmek icinmi ugrasmaliyim?
- Offline
- Erkek
Kavramlar çok karışmış kafada. Önce kavramları oturtmak lazım.
CPU (Central Processing Unit-Merkezi İşlem Birimi) nedir?
https://shiftdelete.net/islemci-cpu-nedir-iste-merak-edilen-detaylar
RAM (Random-Access Memory -Rastgele Erişilebilir Bellek) nedir?
https://teknolojiprojeleri.com/elektronik/ram-nedir-ne-ise-yarar
- Offline
- Erkek
Aynenya aklim karisti bu birazda netteki bilgiler yuzunden oluyor.Kimine gore render da ram cok etkisiz kimine gore ekran karti,ayrica cpu render da islemci onemli olunca ram e ne oldu sorusu aklimi karistirdi.pixar film studyolarindaki sistemi merak ettim hizli render almak icin ram ciftligimi yoksa ekran kartlarindan olusan sistem mi kullaniyolar,oradaki olayi merak ettigim icin actim konuyu...???
- Offline
- Erkek
Önce kullandığınız biligisayar parçalarını, sonra da kullandığınız program ne ise ona göre hangi bilgisayar parçasının ne görev için çalışacağını öğrenmelisiniz. Abi tavsiyesi;)
- Offline
- Erkek
Dış Mekan Görsellerimde çok zaman alan ayarları azaltıyorum.
En uzun render`ım 20 dk, ortalama 10 dk da A3 kalitesinde görseller alıyorum.
Bu konuda bilgi isteyenlere yardımcı olurum.
- Offline
- Erkek
Okuduklarınız, farklı render motorları için yazılmış olabilirler. Vray kullanırken, cpu yani sizin tabirinizle i7 serisi bir işlemciden bahsediliyor ve ne kadar güçlü ise o kadar hızlı render alınır. Ram ise, displace komutu gibi çok hesap isteyen durumlarda çok önemli, az olması durumunda max çökebilir ama render hızına katkısı yok denecek kadar az. Ekran kartı ise, sahnenizde çok fazla poligonla çalıştığınızda önem kazanıyor. Ne kadar güçlü ise, o kadar büyük sahneleri, kaplamalı olarak, rahatça evirip çevirebilirsiniz takılma olmadan, ayrıca Lumion, Twinmotion gibi programlar, ekran kartını kullanarak render alırlar. Render boyutunu büyütmek, renderı hızlandırmaz, daha da yavaşlatır, zira daha çok detay gözükür. Hız için, programa hakim olmak gerekir, gereksiz yüksek ayarlar ile vakit kaybetmemeli. Sahnenin türüne göre, düşük ayarlarda bile çok kaliteli sonuçlar alınabileceğini bilmeli.
Kolay gelsin.
- Offline
- Erkek
Tsk ederim Mahmut Altuntas simdi anladim.
- Offline
- Erkek