V-Ray : Görüntüyü Daha Reality almak için !

mooncrimson kardeş britanyanın neresindensin?
kajaxatakan şıkoğluAvatar

mooncrimson kardeş britanyanın neresindensin? çok tatlı "reality" demişsinde...


vefasız hedef kitle
2013-04-18 07:30:17
  • Offline
  • Erkek
evet bu çalışma ilkine
daddidi

evet bu çalışma ilkine göre biraz daha iyi ama daha çok deneme render ı istediğin sonuca yaklaşacaktır. iyi çalışmalar.


2013-04-18 11:05:07
  • Offline
o.güven burası inci sözlük
daddidi

o.güven burası inci sözlük değildir bu forum bi üst satırdakini bozmak eksikleri görmek için değil 3d hakkında bilginiz varsa paylaşmak karşılıklı gelişimi sağlamak içindir söylediğim sözlüklerde sizin gibi yeni üyeleri dışlarlar fakat burda biz onuda yapmayız 3d konusunda öğrenmek istediklerinize cevap verebiliriz furkan beyin furkan veye faruk olmasıyla değil bilgisiyle ilgilenmenizi tavsiye ederim.


2013-04-18 14:43:07
  • Offline
Raif Bey..
thecreepO.güvenAvatar

Raif Bey merhaba,
Beni yanlış anlamış olmalısınız. Ben sizi asla ve kat`a küçümsemedim, bozmadım :) Sadece gecenin bir vakti o detay gözüme takıldı ve yazdım bunu gülümseyerek ve de kalbimden kötü birşey geçirmeden.Siz sadece biraz duygusal yaklaştınız. Kendinizi rencide edilmiş, dalga geçiliyor gibi hissettiğiniz için belki. Yoksa Furkan`a, Faruk`a pek takılmayın.Niyete bakın derim.

Ben aslında bu dilin kullanımı konusunda çok hassasım ama burada ve bu konuda söylenecek çok şey olsa da çok tepkiden-alınganlıktan- tartışmadan çekindiğim için pek girmiyorum olaya. Hatta bakın bu konuyu açan arkadaşın "reality" deyişine ben de takılmıştım. Lakin yazsam konu başka yerlere gidecek diye yazmadım.Bir arkadaşın daha dikkatini çekmiş :) Kimse bu topraklarda eleştiriyi- düzeltilmeyi sevmez malum :)

Sizin arkadaşa yardım çabanızı elbette takdir ediyorum.

Son olarak benim gibi çömez üyeleri de böyle dışlamayın lütfen. Bizi de aranıza alın, bizi de kazanmaya çalışın :) Sizin gibi profesyonel arkadaşlarımız sayesinde kendimizi geliştireceğiz değil mi? Sitedeki ilk günümdü. Çok yeniyim.Çömezliğime verin. :)


2013-04-18 15:42:37
  • Offline
  • Erkek
Sağolun Atakan Bey,
thecreepO.güvenAvatar

ALINTI :kajax
atakan şıkoğlu

"mooncrimson kardeş britanyanın neresindensin? çok tatlı "reality" demişsinde..."

Hah hah hahha aaa :) Çok güldüm beeee ;)


2013-04-18 15:45:38
  • Offline
  • Erkek
Gerçekçilik için çok fazla
armym00nEray KankayaAvatar

Gerçekçilik için çok fazla detay girmen gerekmekte yerdeki taşların texture degıdle taş modeli olması gerekir yada çatının tuğlaları ağaç kolanlarıa hepsine özenle uvmap atıp mapi düzeltmen lazım yerdeki çim vray fur yada displacement map kullanman gerekli iş detayda bitiyor


2013-04-18 16:56:49
  • Offline
  • Erkek
bundan bi süre evvel
alpout79Selim alp yumluAvatar

bundan bi süre evvel yabancı bir sitede online derslere katılmıştım.dersin konusu v-rayle ilgili idi .konuyu anlatıp örnekleyen adam gerçekten çok bilgili ve hoş örnekler gösteriyordu.soru sorma kısmına geldik.herkes farklı sorular sordu.örnek vermek gerekirse işte vray sun ayarı nedir, vray brutal force nasıl ayarlandı gibi teknik bilgileri içeren sorulardı bunlar.içlerinden mimar bir türk kızı beklemediğim bir soru sordu.`sizce vrayin altın anahtarı nedir?` .belki 20 yıl daha düşünsem orada o soru aklıma gelmezdi.Adam tenezzül edip cevap verdi.ben basit örnekler yapan basit bir tasarımcıyım.Bu gibi geniş kapsamlı bir soruyu ancak çok uzman biri bilebilir demişti.Bilmem anlatabildim mi anlayana...,anlamayana...
REALITY render derken sanırım gerçekçi render demek istemişsin.aslında formu araştırsan sorununla ilgili bir sürü konu başlığı bulabilirsin.ancak sorunla ilgili olarak ufak bir ip ucu vermek istiyorum.ciddi bir eğitim seti al çalış.denemelerde bulun.yetmesse özel ders al.sonra gene problemler olursa burda formda sorular sor.çok daha fazla yol alırsın.çünkü sorduğun sorunun tam karşılığını verebilmek, baya fazla bir bilgi yükü ve bir anda bir kaç cümle ile işin içinden çıkman zor.


i72600k 3.4ghz@4.2 o.c. gtx480+gtx690 32 gb 1600mhz gskill 240 ssd+500 sata3 6gbs wd 1000w ocz suply halfmaster912 ft kasa
2013-04-18 18:35:06
  • Offline
  • Erkek
tekrar merhaba
mooncrimsonengin yükselAvatar

Merhaba konuyu biraz uzamış bende katılarak güldüm eğlendim açıkçası "reality" evet hala terimi aynı şekilde kullanıyorum :) ama sanırım yanlış oldugunun farkına şimdi vardım bu yazıdan hemen sonra bakıcam neyse şu render olayına gelmek istiyorum aradan biraz zaman geçti ama ben zamanın üzerinde bi yol katettiğimi düşünerek artık aldıgım tüm renderları gerçek ortam gibi yansıtabiliyorum kaplamalarım artık daha farklı kullanıyorum vs vs.. burda emeği geçen tüm arkadaslarada tekrar tekrar tşk ediyorum çünkü yazılan her kelime benim için çok önemliydi..


One world All pixel..
2014-01-07 15:34:31
  • Offline
  • Erkek
Gercekci bir goruntu elde
SmegoM.MustafaAvatar

Gercekci bir goruntu elde etmek icin ..cok iyi max bilmelisin.1 modelleme 2 kaplama 3 isik ve kamera 4 render ayarlari..bu 4 unu cok iyi arastirmalisin..sirasiyla.kolay gelsin


2014-01-11 12:00:03
  • Offline
  • Erkek
render
mooncrimsonengin yükselAvatar

http://i41.tinypic.com/2eydwkx.jpg

http://tinypic.com/r/2eydwkx/5

artık aldıgım son renderlar


One world All pixel..
2014-01-22 16:25:18
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!