TR3D Hakkında : Proje 4 - Kısa Film FX+
Eğer kısa film tarzı bir hedefiniz varsa renk algısı ile görme engellileri konu alan bir kısa film tarzı toplumsal konu işleyen ve yarışma tarzı yerlerde dikkat çeken, başarı sağlayan türde bir şeyler yazabiliriz. Renk algısını düşünün. İki insan maviyi aynı renkte mi görüyor? Yada aynı tonda. Gerçek renk kavramına girip bir ufak bilim kurguya kaçarak insanların renk algısını bitirip, görme engelli insanları anlayabilecek, en azından hissettirebilecek bir animasyon filmiyle baya yüreyebiliriz.
- Offline
- Erkek
Murat Seçilmiş < Uzun zaman harcatıp seni yormayalım , Sinopsis yazsan başlamak için yeterli olur.
- Offline
- Erkek
Zaman bulduğum taktirde keyfle yapacağım bir iş olur. Yazmayı sevmek bir başkadır. Genelde eleştirel bir tavrım vardır yazım noktasında. Ve eleştirilerin amacı insanlara bir şeyleri göstermek farkındalık oluşturmak. Toplumu bu tarz eleştirirsem hem aslında işlerin düşündükleri gibi olmayabileceği hem de görme engelli kardeşlerimizin hayatlarındaki bazı olayları hissetmiş oldurabiliriz. Senaryo zaten kısa olur. Bir kaç sayfayı geçmez. Yazmayı denerim. Bilgisayar sıkıntım var. Uygun zaman ve bilgisayar bulduğumda bir kaç sayfa yazarım.
- Offline
- Erkek
Öncelikle kısa videolar üretmek bencede mantıklı.
Halı üstünde yuvarlanan köpek balığı yavrusu videosu geldi aklıma mesela.
Ayı ile balıkçının dövüş videosu
Köpek balığı ile sakız için didişen adam
Yani bu gibi 3d ve fx ağırlıklı normalde görülmesi imkansıza yakın videolarda düşünülebilir.
- Offline
- Erkek
Görüntü, bir ışığın göreceğimiz cismin üzerinden yansıması sonucu gözümüze gelmesiyle oluşur. Beyaz ışığın prizmadan geçip diğer renklere ayrılması, ışığın farklı dalga boylarıyla yayılmasıyla olur. Peki beyaz bir kağıda kırmızı bir ışık tuttuğumuzda ne renk görürüz? Kırmızı. Peki kağıt aslında beyaz mıdır? kırmızı mıdır ? hangi renk ışık altında bakarsak o renk gördüğümüz kağıdın ne renk olduğu aslında meçhuldur. Karanlıkta hiç bir şeyi göremememiz etrafta ışık olmamasından, dolayısıyla ışığın yansıyıp gözümüze gelememesinden ötürüdür. Peki bütün cisimler siyah mıdır? Bu sorular sonsuza giderken cevap limitimiz kısıtlıdır. Bilmiyoruz. Kağıtların, taşların, kağıtların.. her şeyin rengi olarak adlandırdığımız şey insanların yani bizlerin ortamdaki ışığın gözümüze geliş şekli ile alakalıdır. Peki her şey ne renk? Bu sorunun cevabını vermek mümkün değil. Ama filmimizde ışığın dalga boyunu bitirmek için çalışan kötü niyetli çılgın bir fizikçi karakteri oluşturabiliriz. Görme engeli oluşmaya başladığı için bütün dünyayı görmeye kapatmak isteyebilir. Karakterin fikirleri, yapış şekli tartışılır kararlaştırılır. Bir cisim üzerinde hiç ışık yokken bile bir renge sahip. O renk ise bana göre gri. Çünkü siyahı ve beyazı doğurup bütün renklere uşabiliyor. İnsanların renklerin azalmasına tepkiler vermesini göze çarptırırız. Hayatın renkleri kısıtlanır kırmızı mavi ve yeşil. Kısıtlama cisimleri seçememeye götürür, arkasındaysa zifiri grilik. Her şey gıpgri. Artık herkes KÖR. Bilim adamı amacına ulaşmış insanlar diğer vatandaşları(görme engelli) insanları anlamaya başlamıştı. Burada seçim olarak senaryonun devamına, görme engelli birinin fizikçiyi ikna etmesi olabilir. Biraz duygusallık, biraz toplum çokça ders içerikli izlenilebilecek 5-10 dakikalık animasyon tarzı kısa bir film çekilebilir. En sonuna da yıllardır münazara konusu olan "yoğurt beyaz mıdır?" konusuna etkileyici bir cevap verebiliriz. Kurguyu genel hatlarıyla böyle tasarladım. Değişime açık bir yazı bu. Soru işaretleri varsa kafanıza bir şeyleri tartışarak güzel bir şekilde çıkarabiliriz. Yapılması gereken insanlara ışığın görüntüyü nasıl oluşturduğunu anlatan bir kaç cümle, dikkat çeken bir bilim adamı figürü, müzik yapabilecek dj tarzı animasyon müziği oluşturabilecek bir yetenek ve duygunun verilmesi gereken yerde duygu. :) ;
Gökyüzü busblue.
- Offline
- Erkek
Murat Seçilmiş < Yazı güzel ama bize gereken 10 saniyelik bir film senaryosu. Sosyal sorumluluk fikrin de güzel ama ; bir zeytin filizi ekemiyorsak çınar ağacı büyütemeyiz. Önce bir yaprak yetiştirelim.
Yukarıda verdiğim iki örnek gibi 10 saniyelik video çekemezsek 5 dakikalık film için kimseyi koşturamayız. Film işi projeler arasında en ağırı ve ekibe moral verek birşeyler gerekiyor. Örneğin 10 saniyelik youtube videomuz 1 milyon kişi tarafından izlendiğinde 5 dakikalık film çekebiliriz.
- Offline
- Erkek
Yıl 1961
o yıllarda doğru dürüst yol yok
yolları yapabilmek için önde bir adet eşek arkada 3-4 kişi
salmışlar eşeği çayıra eşeğin gittiği yol en kısa yoldur mantığı ile
eşeğin peşinden işaretleyip yolu yapıyorlar.
yıl 2016
bu yıllarda doğru dürüst yol var ama yetmiyor.
artık eşek yok ama eşek formunda uzaktan kumandalı robotik eşek yapmışlar
yine arkada 3-4 kişi ama bu sefer daha kelli felli işini şansa bırakmayan kişiler
yine eşeğin gittiği yerden yol yapyorlar ama bu sefer eşek ne hikmetse
bazı önemli şahsiyetlerin arazilerini kestirme yol olarak seçiyor.
buyrun size konu
ismide ranteşek
çekim de zor değil sadece 1 adet sevimli eşek ile 1 adet robotik eşek
modellenip riglenecek ve kompozitlenecek.
haa film sonucun da hepimizi içeri alırlar mı orası karanlık
sevgiler.
- Offline
- Erkek
https://vimeo.com/99270324
şöyle bişey nasıl olur
- Offline
- Erkek
mustafa duyar < Bizim toplumun dikkatini çekecek tarzda komik olmalı. Bu videocopilot sitesinin basit eğitim serisinden birşey. buna bizde gülmezler, ben gülmedim ;)
Daha ergen tarzı, "oğlum bak git" tarzı birşeyler olmalı. "siz anlamazsınız", "okuyom ben yaaa"... toplumun diline sakız olursa işe yarar.
- Offline
- Erkek