Genel Konular : Yetenek Sınavı Hakkında

Yetenek Sınavı Hakkında
Degeonabdulkadir

Merhaba ben bilgisayar destekli tasarım ve animasyon okuyorum 2 yıllık ve bu sene son yılım animasyon olan okullara dgs ile geçiş yapmayı ve tekrar yetenek sınavı ile de girmeyi düşünüyorum.
Bu yetenek sınavları nasıl oluyor bir bilgisi olan var mı?


2016-11-20 18:50:12
  • Offline
  • Erkek
Yetenek sınavları okulların kendilerine
fasuto53Fatih Avatar

Yetenek sınavları okulların kendilerine özgü bir sistemle gerçekleşiyor genel olarak. Yani YÖK gibi bir kuruma bağlı doğrudan denetimleri yok. Sadece torpil vs söylentileri durumunda dışarıdan müdahaleler ediliyor.

Ben MSGSÜ iç mimarlık bölümüne yetenek sınavlarıyla giriş yaptım. İki aylık bir atölye deneyimim olmuştu. O esnada animasyon kazanmak isteyen arkadaşların çalışmalarını da görme fırsatımız oluyordu. Muhtemel okuluna göre değişir bu benim bildiğim size bir konu verilir bir ya da daha fazla figür ve yapmakta oldukları iş söylenir bununla birlikte bu işi kağıdınızı karelere bölerek bir film şeridi gibi resmetmeniz istenir burada kaç karede olayı anlatacağınız da belirtilir. 3D animasyonda bir kaç frame`nin bir araya gelerek seri oynatımında hareketi ortaya çıkarması gibi.

Bu İzmir için çalışan bir arkadaştan öğrendiğim aynı yöntemi Eskişehir için de uyguluyorlardı. Diğer üniversitelerde de çok farklı şeyler olacağını düşünmüyorum. Animasyonun disiplini çok farklı olduğu için size kendi bölümümle alakalı yetenek sınavından gereksiz bilgi verip kafanızı karıştırmak istemem. Söyleyebileceğim genel şey, çok sıkı rakipleriniz var gerçekten sıkı çalışmalısınız.

Bizim okulda sistem iki aşamalıydı, bildiğim kadarıyla tüm okullarda aynı. İlk sınav genel yetenek sınavı, o sınava iç mimar, resim, sahne dekor, end-tas gibi tüm bölümler giriyor. Sonrasında her bölüm kendi alanıyla ilgili değerlendirilmek üzere bir yetenek sınavına daha giriyor.

Genel olarak kasvetli bir ortamdır, kimseye aldırış etmeden işine bakmak en iyi yöntemdir (MSGSÜ için kediler dahil :), çok orjinal bir şey yapma hevesiyle işi batırmak mümkünken sıradan olmamak da aynı zamanda seçilme ihtimalini arttırır. Neden bilmiyorum kendi okulumda alaycı üslup pek tercih ediliyordi ...


2016-11-20 22:18:50
  • Offline
  • Erkek
Şunu da söylemeliyim, iki
fasuto53Fatih Avatar

Şunu da söylemeliyim, iki aylık atölye bana teknik alt yapı olarak çok fazla şey katamadı, kaldı ki atölyeye 1-2 yıl gelen hatta 4 yıldır gelenler bile vardı. Dediğim gibi kısa sürede bir atölyeden teknik anlamda belki çok şey öğrenmezsiniz ama en azından sınavın atmosferi, karşınıza çıkacak sürprizler hakkında bilgi sahibi olmanız çok iyi olur. Aksi takdirde iyi bir üniversitenin sınavını hiç atölye görmeden kazanmak yeteneğe gerçekten bağlı değil tamamen zar atmak. Yine tavsiyem kazandırdığı öğrencilere bakarak atölye tercih edin. En azından o öğrencilerle de tanışıp sınav deneyimlerinden faydalanmanız mümkün olabilir. Genelde atölyeler kazandırdıkları kişileri kurslarına geri çağırarak yeni katılanlarla bir ortam oluşmasını sağlar.

Ne kadar atölyeye gidebilirsiniz bilemem ancak istenenleri öğrendikten sonra kendiniz de azimli çalışarak hiç teknik bilmeseniz dahi kısa sürede açığı kapatabilirsiniz.

Başarılar dilerim.


2016-11-20 22:29:18
  • Offline
  • Erkek
Çok teşekkür ederim bu
Degeonabdulkadir

Çok teşekkür ederim bu güzel bilgiler için.Peki şunu biliyor musunuz DGS ile geçiş yaparsam yine yetenek sınavına sokarlar mı yoksa sadece 4 yıllığı sıfırdan okuyacaklara mı uygulanır bu


2016-11-21 20:01:30
  • Offline
  • Erkek
bilgiler için teşekkürler.
Deren123Deren Acar

bilgiler için teşekkürler.


2016-11-29 08:53:31
  • Offline
  • Bayan

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!