Genel Konular : Autodesk` Devrimi 123d Catch

Autodesk` Devrimi 123d Catch
paradoksmustafa ünAvatar

http://www.123dapp.com/

Autodesk firmasının 3d konusunda geleceğe yönelik devrim gibi adımlar atacağını gözlerinizle görün.

http://www.youtube.com/watch?v=6aU2s85Zw3A

örnek videoya bakın derim. denedim işe yarıyor

tasarım tasarım ve yine tasarım
2012-03-15 00:19:17 Edit:2012-03-15 00:20:13
  • Erkek
Böyle programlardan sürülerce çıkıyor.
ulasdenizulaş deniz

Böyle programlardan sürülerce çıkıyor. Çok yakın zamanda yaptığımız işler artık basit uğraşlardan öteye varmayacak. Unbiased render motorları, hızlı basit modelleme programları hatta resimden 3d model oluşturan programlar bile ver artık ( Autodesk Lab sitesine bakın ) Ben de zaten kendime yeni bir rota çizmeye başladım. 3d işinin geleceğinin çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Elbette ki bunlar iyi ve güzel şeyler, fakat geleceği de düşünmek zorundayız. yakın zamanda mimari işler artık rutin bayağı çalışmalar olacak. animasyon işlerinde belki daha iyileşmeler olacak ama sektör o alanda da ciddi gelişmeler kaydediyor. Bu arada Autodesk`in pek tanımadığımız harika programları var. Motion Builder`in neden hala yaygınlaşmadığını merak ediyorum. 123d biraz Inventor Fusion`a benziyordu. Sadece online farkı var sanırım. Sketchup ile de yarışmak için iyi bir alternatif. Autodesk bilhassa Ürün tasarımı programlarında ve simulasyon programlarında büyük ataklar gerçekleştirdi.

Bu arada küçük bir tüyo vereyim. Bir sonraki Max için çok fazla değişiklik hayal etmeyin. ( beta testerlerinin bilgi vermesi yasak. Yasak kalktığında ....) Ama max içinde yumurta çizme kabusunun biteceği günlerin ilanını özgürce yapabilmeyi çok isterdim. Maxin çaydanlık çizme programı olduğunu sananlar gibi, yakında yumurta da çizebildiğini sananların olacağını görebiliyorum.

2012-03-15 02:47:44
  • Erkek
Evet bu tür programlar
GalagoÖzcan ŞENGÜNAvatar

Evet bu tür programlar var; Fakat emin olun ki bu sistem ne kadar gelişirse gelişsin modelleme işi asla bitmez. Çünkü bu programlar olanın hazır modelini veriyor. Önemli olan hayal edileni modellemek değil mi? Zaten olan şeyleri modelleyen pek fazla insan yok artık. Genelde internetten hazır model kullanıyorlar. İnsan zihnindekini modelleyebilen bir sistem olmadığı sürece modelleme işi asla bitmez.

"İnandıkları gibi yaşamayanlar, yaşadıkları gibi inanmaya başlarlar." Hz.Ömer
2012-03-15 03:16:34 Edit:2012-03-15 03:24:16
  • Erkek
Şahsi kanım dünyada hiç

Şahsi kanım dünyada hiç bir iş bitmez. sadece şekil degiştirir.

Bu gün modellemek için ugraşırsınız. Yarın kaplamak için gün gelir 3d biter x y z de gelir oturup ona kastırırız. teknoloji işleri böyle.

Web , 2d ve 3d tasarım işlerinde bir son yok.

2012-03-15 08:02:01
  • Erkek
bende ulşala aynı fikirdeyim.
firketeyılmaz bağıran

bende ulşala aynı fikirdeyim. Günümüzde kullanılan max %90 ı standart sayılacak işler yapmak içindir. eğer autodest bu rutin işleri bir programa bağlarsa ki zor bir yanıda yok kalan alanda bulunan işler için çokda istihdam olacağını düşünmüyorum. Ha arad benin yapmayı düşündüğüm ama hiç bir yerindne tutacak bilgi ve deneyime sahip olmadığım program var. Öyle bir programla ekmek yersiniz. Ancak bildiğiniz türden değil. Zaten olmakta zorunda bu tür program. Eğer ben bir ekip kurarım veya ekibin üyesi olurum diyen varsa ben hayallrımi paylaşmaya hazırım. Program 3d çizim programı değil canlandırma programı olacaktır. Hemen aklınıza animasyonda gelmesin. Şu anki bilinen animasyonun bir gömlek üstü sayılır.

Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2012-03-15 12:00:40
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!