Genel Konular : 1453 animasyon

4 adet yapılmis animasyonumuz
emretiyatrocuEMRE BOZ Avatar

4 adet yapılmis animasyonumuz var ve her sene portfoyumuzu gelistirıyoruz . Bu gune kadar aklima gelen her konuyu basardim tabi bu daha buyuk bir proje belki 2 belki 3 sene surucek bir proje ama su bir gercek turkiyede bir ilki gerceklestirmek istiyoruz . Zamanla bu gerceklesecektir .

Ekşinar Yapım Ltd Şti.
2012-03-11 14:32:22
  • Erkek
Tekrar ediyorum benim acimdan

Tekrar ediyorum benim acimdan hic birsey imkansız dgldir.sadece sartlarin oturmasi lazim bu sartlarıda biz belirleriz ekip olarak yapicak kisiler olarak ;) ben bu isi kendi sartlarımda ve capimda yapmak istiyorum ve bir cag baslatmak istiyoruz. Buraya konuyu acmamın nedeni bazi seyleri anlatip paylasmak destek almak manevi olarak .

Ekşinar Yapım Ltd Şti.
2012-03-11 14:46:27
  • Erkek
Öncelikle Emre Bey,bence bu
Mrkaya

Öncelikle Emre Bey,bence bu tür soruları forumlarda sormamanız daha mantıklı olur.Neden derseniz , (kimse alınmasın) forumlarda bu işlerle uğraşanlar , ve eğitim görenler ``profesyonel`` sıfatında değildir.Ekibinizde profesyonel olması `junior,amatör,iş öğrenen` ekip olması ayrı.Ekibinizde 20 kişi bile olsa hepsi amatörse yapacağınız iş hem uzar hemde kalitesiz çıkar.Ama ekibiniz 20 yada 30 kişi olsa yada senaryonuza güvenip maliyeti artırıp 50 kişilik yarı-profesyonel ve profesyonel 50 kişilik bir ekip kurar iseniz.Ve quadro işlemcili enaz 30-50 arası pc alıp,network kurar iseniz.Hiçbir şey imkansız değildir.

Şöyle birşey var ; Animasyon filminin ekipçe yapılması sizce neden ? karakter animasyonu yapan adam riglemeyi bilmiyor mu ? yada öğrenemez mi ? yada ne bilim karakter tasarımcısı sahneye ışık koyamıyormu ? :) ekipçe yapılmasının sebebi sürenin hem kısalması herkesin bir işte uğraşması.Hemde herşeyin 4&4 lük olması.

Adamın biri tek başına 0 maliyetle 1 yılda yaptığı 9 dakikalık filmi bilmiyormusunuz ? öyle bir film yapmışki akıllara zarar.Kısa filmin ismi Rosa internette araştırıp bulabilirsin kardeşim.Sen kimseye kulak asma ne kadar kulak asıp topluma kendini kaptırırsan ya yarıda bırakırsın yada hevsin kırılır.

Hiç içmediğiniz bir içeçeği içmeden tadını anlayamazsınız ;)

Kardeşim , ekibini profesyonellerden yada altyapısı kuvvetli , zeki , işini seven ve en önemlisi hevesli kişilerden kurarsan , sana hem yapım sürecinde yartdımcı olacaklardır hemde 2 yılda bitecek işi 1-2 ay da olsa kısaltabileceklerdir.Böyle bir işide Türkiyede ilk yapan kişi olacağında gözönünde bulundur ve cesaretini yitirme derim ;)

Saygılar

2012-03-11 17:18:38
"(kimse alınmasın) forumlarda bu
TalikaOkan EyüpAvatar

"(kimse alınmasın) forumlarda bu işlerle uğraşanlar , ve eğitim görenler ``profesyonel`` sıfatında değildir."

Barış ozaman her başı sıkışan gelip forumlara soru sormasın milletin işi gücü olduğu halde burada saçmasapan soruları yanıtlıyorlar, yardımcı olmaya çalışıyorlar. Çokta değerli hocalarımız var burada acaba sen hangi sıfatla böyle birşey söyleyebiliyorsun şaşıyorum!

Birde quadro bir işlemci değil ekran kartıdır. Beğenmeyenleri kimse zorla tutmuyor bu forumlarda.

- Hiç...
2012-03-11 17:34:20
  • Erkek
Okan bey , beğenmeme
Mrkaya

Okan bey , beğenmeme gibi bir durum yok ortada.

Uzun metraj animasyon filmi yapmak çoluk cocuk oyuncağı değil , ve forumlarda danışabilecek birşeyde değil.Forumlarda hocaların olması , bu işe gönüllü olanlara yardımcı olmaları için.Adam gelipte uzun metraj animasyon filmi yapmak için senden benden fikir alabilir mi? biz ne katabiliriz adama ? bize göre cok cok zor bir iş profesyonel bir kişiye görede öyle ama bizimö zor dediğimizden ona kolay gelebilir.Biz adama bu işe kalkışma , çok zor bir iş endamlı endamlı anlatırsak adamın hevesi kırılmayacak mı ? ee kardeşim nasıl Türkiyede cesaret toplanıpta uzun metraj film cıkacak ? soruyorum size ?

Forumlarda soru sorulması farklı , ciddi bir işe kalkışmak isteyipte forumlardan fikir almak farklı.Bunu piyasada yıllardır çalışan piyasayı bilen profesyonellerden olan bir ekipe danışması gerekir.

Birine yardım etmenin bir sıfatı yoktur.Okan bey , ha sıfat istiyorsan.İnsan sıfatındayım :)

Sana soruyorum okan bey , herhangi bir kaliteli karakter animasyon reeliniz varmıdır ?

Pixar`ın ve sektördeki dev şirketlerin çalışma şekillerini zorluklarını süreçlerini personel maaşlarını giderleri vb.Piyasayı görmüş,iş yapmış kişiler bilir.Forumlarda bu işe gönül bağlayan öğrenme ``öğrenci`` sürecinde olan kişi NET olarak bilemez okan bey ;)

Dolayısı ile , bir öğrenciye danışma yerine , bir öğretmene danışılabilir.Forumda öğretmen vardır.Onunla yüzyüze iletişime geçilir.

Bu yazışmayla değil , yüzyüze konuşmayla halolur OKAN BEY ;)

Saygılar

2012-03-11 17:51:48
benimde hep hayalim bu
cizgicizgiGökhan GülerAvatar

benimde hep hayalim bu şekilde büyük işler ama işte zamanla geliştirirsiniz inşallah Emre bey

http://www.g2mim.com
2012-03-11 17:57:19
  • Erkek
Anladığım kadarıyla forumda yenisiniz
TalikaOkan EyüpAvatar

Anladığım kadarıyla forumda yenisiniz burada nekadar kalifiye insanların olduğu hakkında da pek bilginiz yok. Hepimiz insan sıfatındayız ama forumdaki herkese öğrenci sıfatıyla bakmanız acayip. Benim karakter animasyon reel`im yok malesef ama emin olun bu işlerden hiç mi hiç uzak değilim ki burada birçok kişide gösterebilirim uzak olmayan. Burada Emre bey fikir alma amacıyla soru sormuştur kendisi 4 animasyon film yapmış bir kişi eminim ki buraya sormasında da bir bildiği vardır. Umarım forumların sadece öğrenci platformu olmadığını anlıyıcak kadar sürede burada bulunursunuz.

Saygılar

- Hiç...
2012-03-11 18:03:33
  • Erkek
Evet , Okan bey
Mrkaya

Evet , Okan bey forumu 1.5 yıldır takip ediyoırum ama üyeliğim 3 aya yakın oluyor.Kalifiye arkadaşlarımız var biliyorum ama hepsi mimar kategorisinde.Mimarlık projesiyle ilgili bir öneri isteseydi emre bey , inanın ki o proje burada tamamlanır ve son bulmuş olunurdu.Çünkü bu sitede mimarlık konusunda deneyim ve altyapı hatsafada muaazzam diyebilirim.Ben bu siteyi küçümsemiyorum , küçümseyememde.Hepimiz bu işlere gönül veren insanlarız ve birşeyleri imkansızlaştırmak isteriz.Biri bize bunu yapma kardeşim çok zor uğraş ister dediği anda ister istemez insanın hevesi kırılır.

Yukarda ertan bey , Emre bey`e ``bu işe kalkışmayın`` diye bir yazı yazmış ve sizde ona katılmışsınız.Kusura bakmayın bu yalnış birşeydir.O kalkışmasa bu kalkışmasa kim kalkışacak ? nasıl bir ilk e adım atacaz.Şuan sektörde calısan animatör olsun tasarımcılar olsun neredeyse %70 i reklam sektöründe.Keloğlan filmini yapanların baska projeleride mevcut.

Bu forumda animasyonda görsel efekt , karakter animasyonu,rigleme,modelleme,ışıklandırma montaj vb.Üst düzey profesyonel kimse olmadığı için burda istediği yada hevesini artıracağı bir cevap alamayacağının kanısındayım.

Emre Şan (Görsel efekt sanatçısının) UzmanTV` bir sözü vardı.

Animasyon filmi yapmak ZOR değildir.Uğraş vericidir.

Profesyonellerle yapıldığında zorluk kalkar, zaman gelir.

Şimdi emre bey, bize sormak yerine , düşyeri animasyon stüdyosu olsun , animarka , keloğlanı yapan ekibe vs.Emre şan hocamıza yada kendini ispatlamış kişilerden bilgi alması onlarla danışması en doğrusu olmaz mı ?

Konuyu fazla uzatıp saptırma niyetinde değilim.Ama bunları bilmeliyiz.

Saygılar.

2012-03-11 18:12:39
yorumlar icin tskler

sevgili arkadaslar 2 senedir bu şiteye uyeligim var , kimin prof , kimin amator oldugunu cok cok iyi biliyorum . Ben bilmiyormuyum + prof birine danismayi , tabiki biliyorum , lakin ben buradaki insanlarin bu ise gonul verdigini ,iyi veya kotu , ucundan kıyısindan heveslenip birseyler basarmak istediginin farkındaym animasyon piyasasinıda sadece turkiyede dgl dunya capindada takip ediyorum . Bahsettiginiz kısa filmleri vs.hepsini bilıyorum , burada ki kisilere (eger bu isten para kazaniyorsa) amator diyemessiniz ki cogu kazaniyor. Benim akıl danişmamin amaci bilmedigimden dgl . Kisilerin ne tepki verecegiydi ve goruyorum ki , cogu insan bu tur is yapmaya korkan cekinen , kendine ve yapan veya yapacak ınsanlara inanmayan , baskalarınin yaptıklarina bakıp bizde birgun yapariz diyen sonrada yapmaya kalkanı taslayan kisiler olmusuz . Ama herneyse sonuc ne olursa olsun basarmak isteyen basarir.

Ekşinar Yapım Ltd Şti.
2012-03-11 20:20:38
  • Erkek
sevgili arkadaslar 2 senedir
cizgicizgiGökhan GülerAvatar

sevgili arkadaslar 2 senedir bu şiteye uyeligim var , kimin prof , kimin amator oldugunu cok cok iyi biliyorum . Ben bilmiyormuyum + prof birine danismayi , tabiki biliyorum , lakin ben buradaki insanlarin bu ise gonul verdigini ,iyi veya kotu , ucundan kıyısindan heveslenip birseyler basarmak istediginin farkındaym animasyon piyasasinıda sadece turkiyede dgl dunya capindada takip ediyorum . Bahsettiginiz kısa filmleri vs.hepsini bilıyorum , burada ki kisilere (eger bu isten para kazaniyorsa) amator diyemessiniz ki cogu kazaniyor. Benim akıl danişmamin amaci bilmedigimden dgl . Kisilerin ne tepki verecegiydi ve goruyorum ki , cogu insan bu tur is yapmaya korkan cekinen , kendine ve yapan veya yapacak ınsanlara inanmayan , baskalarınin yaptıklarina bakıp bizde birgun yapariz diyen sonrada yapmaya kalkanı taslayan kisiler olmusuz . Ama herneyse sonuc ne olursa olsun basarmak isteyen basarir.

+1

http://www.g2mim.com
2012-03-11 20:49:18
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!