Bilgisayar Donanım : 6000 TL`lik bütçeye sistem tavsiyesi - Mart 2017
Merhaba arkadaşlar
Cpu tabanlı render işlerim için yeni bir sistem toplamaya karar verdim.
3ds Max 2017 ve VRay kullanacağım.
6000 tl`lik bütçeye; monitör, klavye-mouse, yazılım, işletim sistemi, ek donanımlar dahil değildir.
En önemli 3 nokta:
1) Render süreleri
2) Yüksek polygonlu sahnelerde rahat çalışmak
3) Birden fazla uygulama açık ve çalışır durumdayken bilgisayarın zorlanmaması.
Zaten geriye bir şey kalmıyor gibi :)
Dengeli, kararlı, kendi sınırlarını bilen stabil bir masaüstü sistem için ne önerirsiniz?
Not: 6500 tl`yi kesinlikle geçmeyecek. Tekrar belirteyim: Monitör, klavye-mouse, yazılım, işletim sistemi, ek donanımlar dahil değildir.
Teşekkürler...
- Erkek
Merhaba Ertan Bey.Bu makineyi sizin için özelleştirebilirim.https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-sunucu-server-performansli-ve-uygun-fiyata-render-farm-server-cinebench-2000-370920269/detay/
- Erkek
Bende yeni sistem topladım. 6200 tlye. Sana tavsiyem. En çok parayı ekran kartına yatır. Ve kesinlikle quadro alayım deme. Gtx serisi al. Render da acayip fark ediyor.
- Erkek
Bilgisayarınız temiz görünüyor ancak ben ikinci el düşünmüyorum. Bu fikrim değişebilir tabii.
Ekran kartı ve hdd yok. Benim bütçeye göre aklımdaki ekran kartı ve 1tb hdd eklesek 6500 tl`yi geçiyor.
Ekran kartı olarak; GTX 1060 (192 bit, 6gb) veya RX 480 (256 bit, 8gb) düşünüyordum
- Erkek
Biraz zahmetli bir yol ama az parayla çok performans yakalayabileceğiniz bir sistem var. Uğraşmayı sevenler için iş yapar :)
http://www.tr3d.com/forum/donanim/3-kurusa-5-kofte-olur-mu.htm
- Erkek
Emir bey evet haklısınız, ekran kartı çok önemli.
GTX 1070 veya 1080 çok daha iyi bir ekran kartı 1060 `a göre ancak fiyat farkı da oldukça yüksek. Bilemiyorum açıkcası, bu kadar fiyat farkını verip 1070 mi almalı ?
- Erkek
Furkan bey, dediklerinizi araştıracağım.
amd ryzen 7 1800x (2335 tl) ile i7 6900k (5000 tl) karşılaştırılıyor; ve amd`nin yeni işlemcisinin çoklu çekirdek performanslarında geçtiği belirtiliyor.
ryzen 7 serisi işlemciler de 6900k`da olduğu gibi; 8 gerçek çekirdekli toplam 16 izlekli çalışıyor.
ryzen 7 serisi işlemciyi kullanıp sonuçlarını görenler; öneri ve bilgilendirme yaparlarsa sevinirim.
- Erkek
- Erkek
ben gtx 1060 alacaktım sonra dedim ki bi kere alacam. yüksek alayım. 1080 çok pahalı geldi. 1070 aldım...
Ana kart SLI desteklemiyorsa sakın almayın
- Erkek
Ertan Bey.Makinayı istediğiniz gibi özelleştirebilirim.Elimde yeni gelen ve asus Türkiye garantili (3 yıl) anakartlar var.Ayrıca 2 adet yeni işlemcim var.Bu anakartlar üzerine makinenizi inşa edebiliriz.Fiyat performans olarak makinalarıma kefilim.Test içinde bir gün gelip test edebilrisiniz.Ben sürekli oalrak bu makinalardan yapıyorum.Aniamsyon ve tek kare renderlarıdma kullanmaktayım.
- Erkek