3ds Max : Shadow Map / Texture oluşturamıyorum.

Shadow Map / Texture oluşturamıyorum.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz zemindeki Plane için shadow map yani sadece plane`in üstündeki objenin gölgesini çıkarmak istiyorum texture olarak (Render To Texture ile). Yani elde etmek istediğim görüntü aşağıdaki gibi olmasını istiyorum. Hangi yolu/yöntemi uygulamalıyım nasıl yapmalayım bir türlü bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

http://i.hizliresim.com/WZNogP.png

http://i.hizliresim.com/ylBjN9.png


2015-09-26 14:19:56 Edit:2015-09-26 14:22:21
  • Offline
  • Erkek
Vray plane oluşturup ardından
OrionAhmet KARKAÇ

Vray plane oluşturup ardından materyal kanalında Matte/Shadow materyalini kullanmalısınız.
Bununla birlikte objenin görünmeyip yalnızca gölgesinin çıkmasını istiyorsanız objenin üzerinde sağ tıklayıp object properties açtığınızda visible to camera tikini kaldırırsanız renderda yalnızca gölge görünür.


2015-09-26 22:19:43
  • Offline
  • Erkek
hocam demek istediğinizi anladım.

hocam demek istediğinizi anladım. yukarıdaki 2 link`e baktınız mı bilemiyorum ama ben oradaki gibi TEXTURE elde etmek istiyorum. Yani benim shift+Q ile alınan RENDER`lık bir işim yok :/... bu arada Mentalray kullanıyorum fakat matte/shadow materyalini onda da kullandım.Aynı zamanda sağ tıklayıp properties kısmında objenin görünmesini de kaldırdım fakat yukarıdaki 2 linkte de gösterdiğim gibi "render to texture(0)" ile oradaki gibi texture elde edemedim :(.

Sizden ricam deneyerek yukarıdaki gibi sadece shadow texture`u çıkartıp bana da izlediğiniz yolu anlatırmısınız lütfen :(...
örneğin bir plane üzerinde bir üçgen objesi oluşturarak, plane üzerindeki üçgenin gölgesini TEXTURE olarak kaydetmeyi denermisiniz :(..


2015-09-27 02:18:35
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!