3ds Max : MAX 2013 DE VİEWPORT GORUNTU SORUNU

Render da sorun yoksa
ETezerErgin TEZERAvatar

Render da sorun yoksa dert etme derim. Viewport (Sahnende) ta nesnelerin birbirine geçmesine mani olmalısın. Tekrar söylüyorum: Gerçek hayatta hiç bir nesne, bir diğerine dokunamaz. Dokunuyorsa, onlar tek nesnedir artık...
0 a 0 birbirine dokunan nesnelerde bazen render da da sorun çıkar. Özellikle şeffaf veya yansımalı nesnelerde. 3D de en önemli unsurlardan birisidir bu...

[email protected] Sadece Hak Edenlere ...
2012-09-13 18:22:30
  • Erkek
Önceden bende fare ile
sinanonatSinan OnatAvatar

Önceden bende fare ile sağ tıkladığımda çıkan menü düzgün gözükmüyordu hatta sizin sahnenizdeki görüntü problemide bundan kaynaklanıyor olabilir.Çözümü şöyle kişiselleştirden pencere rengini seçin ardından saydamlığı etkinleştir var onu kapatın.

Şöyle bir sorunda yaşayabilirsiniz sahne aşırı büyültünce böyle sorunla karşılaşıyordum.çözümü sağneyi küçültüp (Perfespektifde çalışırken ortada çizgilerden oluşan bir kısım var oraya kadar küçütün herşeyi seçip.Bunu yaptıkdan sonra save as yapın farklı bir adla kaydedin.Sonra yeni bir sahne açın reset atın merge ile o dosyayı alın.)

Yine olmaz ise bana team viewer id şifrenizi gönderin geleyim halletmeye çalışayım.

2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-09-13 20:55:07
  • Erkek
Bana kalır sa
formadal

Bence map yarlarında bir sorun ola bilir aynı dosyayı diyer bilgi sayda açıp aynı pakış açısı ile sağlam görüntüyü koya bilirmisiniz.

2012-09-13 21:58:08
Öneri.
formadal

Elbette sorun donanımdamı bilmiyoruz
Yazılımın kurulumndamı bilmiyorus
Windows tamı bilmiyoruz.
Max in ayarlarında mı bilmiyoruz.
Sorunu ekran kartında olup olmadığını anlamak için çalışyor dediğinz ekrankarına makinaza şüpheli dediğiz ekran kartınıda diyerine takın.
Sorun donanım da olabilir bort güç falan ama ekran kartınızın salam olup olmadığını diyer makinada denemiş olursun.
Max kaldırıp yeniden kurun dicem ama tam kaldırmak lazım.

2012-09-13 21:58:21

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!