3ds Max : Mac için 3ds max

windows 2000`e kadar gerçekten
KediEti7ümit ülkerAvatar

windows 2000`e kadar gerçekten sistem yapmak için uğraştı. sonra bu piyasada embesillerin ne kadar büyük bir kitle olduğunu farketti. ve embesilleri gerçek pazar olarak kabul etti. bütün ar-ge`sini embesillere yöneltti. sonuç ortada. cep telefonu mu kullanıyorum bilgisayar mı belli değil.

windows 2000 için 100 mb`lık hd alanı yetiyordu. win7 için 120 gb`lık alan anca kaldırıyor. bunun anlamı sistemin geliştiği değil hantallaştığıdır.


2013-05-08 11:40:31 Edit:2013-05-08 11:47:58
  • Offline
  • Erkek
Macler tasarim acisindan cok
3ddesenmustafaAvatar

Macler tasarim acisindan cok guzel.piyasasi var.ben win 3.1den beri kullaniyorum.dunyanin en kararsiz isletim sistemi.arkadasim 50liralik 20 senelik macde cs3 kullaniyor.g3 islemci ile.param olsa gtx modelinden almak isterdim.


2013-05-08 16:37:23
  • Offline
  • Erkek
Yazılan yorumlar biraz ilginç
arkinyildizarkın yıldızAvatar

Yazılan yorumlar biraz ilginç windows için yazılanlara bir şey diyemeyeceğim ama 3ds max için "program olamamış kod satırları" demek biraz tuhaf kaçmış.
Bence sizin bu yorumunuz kedi çiğer meselesi gibi duruyor. 3ds max dünyanın en populer ve en çok kullanılan 3d modelleme ve animasyon aracıdır.Bence bu aracın sınırları kullanıcısının yeteneği ve hayal gücü ile sınırlıdır.Kusursuz bir araç değildir ama şu anda dünyanın en iyisidir bence.
Sadece 3ds max için değil onun bir plugini için bile mac os`den vazgeçilebilecek insan sayısı çok fazladır.


2013-05-08 16:43:14
  • Offline
  • Erkek
Bende 3ds max kullanıyorum
halkaFurkan YILMAZ

Bende 3ds max kullanıyorum ama hani youtube dan diğer 3d yazılımlarını izliyorum ve geleceğin 3d yazılımlarına vs bakıyorum max çok kötü kalıyor. Yada ben öyle görüyorum. Bir defa alışmışım başka programa geçemiyorum.

Windows a gelince, gerçekten berbat ötesi bir işleyişi var, ama uygulama desteği konusunda rakipsiz.


www.furkanyz.com
2013-05-08 18:56:50
  • Offline
  • Erkek
Peki 3ds max için
mehmet-erkanmehmetErkanAvatar

Peki 3ds max için neden windows ya da neden değil diğeri


EEM
2013-05-08 19:32:50
  • Offline
  • Erkek
Benim max kullanmak konusunda
fasuto53Fatih Avatar

Benim max kullanmak konusunda bir sıkıntım yok, ama senin bu fanatik yaklaşımınıda anlamak güç. Gerçi bu ülkede yazılım fanatikliği de var fakat benim için öyle bir şey söz konusu değil. Hangi insan sadece Max kullanır? Tek tip yada bir iki tip işi sürekli yapan.

Kusursuz bir araç değildir evet değil ama senin bu sözün papazın dini için bu din kusursuz değil, onu kusursuz yapan inancımızdır sözüne benziyor ki buna çıkarını düşünen her insan güler.

Ben hiç bir yazılımla duygusal ilişkilere girmem, işimi ne kadar pratik ve kaliteli görüyorsa görür, görmüyorsa ayda bir açtığım programalrdan biri olur.

Max in sınırlarının neredeyse olmadığını biliyorum, ama sorun şu ki artık bir çok programın sınırı yok, hepsi kullanıcısının yeteneklerine kalmış, e hamdolsun yetenğimiz var az çok, niye maya varken aynı işi her anlamda çok daha kolay yapan ve baş ağırtmayan bir yazılım olan maya ile yapmayayım ki? onunda sınırı yok biliyorsunuz :)

Neyse şunlarla max hakkında ki düşüncelerimi sonlandıracağım, dediğin gibi max dünyanın en çok kullanılan 3d programı, (windwos gibi:)) windows ile max e bu yüzden kaderortağı dedim. İkiside iyi pazarlanmış ikisininde tek el hakimiyeti uzunca süre sürmüş. Bu yüzdende çok kullanılıyor, iyi olduğu için değil, bunlarla kimse 10 yıllık max deneyimi için kendini teselli etmesin, zararın neresinden dönülse kardır, diyerek paralel bir meseleye parmak basıyorum...

Max yaygın çünkü biz bir inovasyon ülkesi bile olamadık, bir çok ülke gibi. Dünyada bir kaç ülke inovasyon yapıyor diğerleride tüketiyor. Max inovasyon yapanlara mı oynuyor, sayısı daha çok olan tüketicilere mi?

Bu gün Türkiyede üniversitelerde öğretilen o dandik programlara bakarsanız, çoğunun sebebi hocalarının yok olma endişesidir, adamcağızlar öğrenmiş bir freehand satılmayan programı öğrencisine öğretebiliyor, çünkü adamın on yıllık deneyiminin silinme tehlikesi var, adam korkuyor. Açıp benim gibi 30 tane 3d yazılımını denemiyor, yada o kadar grafik yazılımını.

Millet olarak değişimi sevmediğimiz için ve ülke ilk max tanıdığı için farklı bir şeyi denemekten korkuyoruz. Bu tıpkı inovasyon düşüncesinin filizlenmesini engelleyen değişim önyarıgısı gibidir. Basit, komşuda gördüysen sende onu al.

Bir hocam var 1 tane yazılım biliyor ve onun adı "Autocad" düne kadar kendisi için dünyanın en iyi yazılımı idi, rhinoceros öğrenen kadar ve benim bir mudbox çalışmamı görene kadar.

Şimdi yazılım kültürünün toplumlarda gelişmesine girmeden konuyu kapatacağım, çünkü buradada max mi maya mı diye anlam veremediğim taraftar çatışmalarını gördüm.


2013-05-08 19:33:57
  • Offline
  • Erkek
@fasuto53 +1
halkaFurkan YILMAZ

@fasuto53 +1


www.furkanyz.com
2013-05-08 19:45:18
  • Offline
  • Erkek
Birincisi burda amacım hiç
arkinyildizarkın yıldızAvatar

Birincisi burda amacım hiç bir zaman tartışma yaratmak değildir.Senin yaptığın fanatikce ve genelleme yapan yorumlar ister istemez cevap hakkı doğuruyor.

"3ds max için "program olamamış kod satırları"

"Hangi insan sadece Max kullanır? Tek tip yada bir iki tip işi sürekli yapan. "

" iyi olduğu için değil, bunlarla kimse 10 yıllık max deneyimi için kendini teselli etmesin, zararın neresinden dönülse kardır, "

3ds max benim en sevdiğim, en uzun süre ve en iyi (10 yılı aşkın) kullandığım bir yazılımdır.Onu savunmam kadar doğal bir şey olamaz.Benim 3ds max , mudbox,zbrush,autocad,fusion,photoshop, pluginler,maxscriptler gibi bir çok yazılımı öğrenme,geliştirme, kullanma yeri geldiğinde crack hazırlama gibi konularda hiçbir sıkıntım yoktur.Yani senin düşündüğün ve genelleme yaptığın gibi tek kullanabildiğim 3d programı 3ds max değildir.3ds max kullanıcılarını tek tip diye sınıflandırman ne kadar doğru bilemem ama gerçek bu değildir.

 

 


2013-05-08 20:25:12 Edit:2013-05-08 20:33:31
  • Offline
  • Erkek
kariyer kellerinin yönettiği bir
KediEti7ümit ülkerAvatar

kariyer kellerinin yönettiği bir dünya embesillere hizmet eder.

embesil kullanıcıları keşfeden sadece microsoft değil. autodesk de son 6-7 senedir bu kitlenin peşinden koşuyor. her işi gücü bıraktı daha güzel görünümle, buttonlarla uğraşıyor. max 2014 ile ne yapabiliyorsanız aynısını max R7 ile de yaparsınız. hatta reactor ile daha fazlasını da yaparsınız. maya`nın şansı autodesk`e max`den sonra geçmiş olması. bir proğram autodesk`e toslayana kadar gelişti gelişti... sonrası güzel buttonlar. fiyakalı kurulumlar.

adamlar populate diye birşey ekleyip versiyon çıkarttı hala inanamıyorum. alay eder gibi.


2013-05-09 01:24:43
  • Offline
  • Erkek
Arkın Bey, beni anlayamadınız
fasuto53Fatih Avatar

Arkın Bey, beni anlayamadınız yada ben ifade edemedim. Ben diyorum ki yahu 10 yıl da deği 20 yıl olsun Max ile yolculuğu bir insanın, programı niye savunur ki insan. Bırakın tarumar olsunlar savunmayın fanatizm yapmayın belki o zaman Autodesk gibi uyanık cemiyetler tedirgin olurda adam akıllı bir iyileştirmeye gider.

Ben hayatının merkezine işi oturtmuş bir insanım ama benim için iş eve gelince biten şeydir. Programlarda böyledir, kullanırım koyarım sonra bir kenara.

Bakın kim hangi programı kullanırsa kullansın, insafsızca eleştirsin. Yerden yere vursun çünkü bu programı satan adamlar bu forum sitelerini sizin kadar iyi takip ediyor. Paranoya yapmıyorum, inanın takip ediyorlar ve kullanıcıların tepkilerini çok iyi ölçüyorlar. Siz programınızın kusurlarının arkasına böyle iskelet bir kadro olarak durdukça hiç bir zaman umursamayacaklar sorunları.

Açık konuşuyorum ben Alias Stuio`nun Autodesk tarafından satın alındığı gün kahretsin gitti bir dev daha dedim ve inananın maya`nın yasını tutum çünkü biliyorum geliştirmeyecek Autodesk.

Fanatiğiyim max`in diyenlere soruyorum autodesk maya`yı neden satın aldı ve neden buna yaptığı yatırımı kullanıcılarının binbir güçlükle edinmeye çalıştığı sürüm uyumunu beklediği vs vs bir sürü sıkıntılara katlanarak kurduğu irili ufaklı pluginleri satın almadı. Çünkü adamların size programlanmış bir yazılım sunma derdi yok. Max in en büyük ayıbının biraz program tozu yutmuş insan o modifier listesini açınca görüyor zaten. Nerede kurgu nerede ergonomi, bir de açsınlar mayanın arayüz kurgusuna baksınlar, tek kelimeyle sanaat eseri, ancak sanat eseri olarak maya autodeske satıldığı gün gömülmüştür (olduğu yere).

Birileri paraları cebe cukka ederken kurulu düzeniyle, sizler başka yerlere bakıyorsunuz, buna üzülüyorum. Kullanıcısını enayi yerine koyuyor büyük yazılım firmaları ve üretmiyorlar.


2013-05-09 19:43:28 Edit:2013-05-09 19:46:57
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!