3ds Max : GTX 670 Performans Sorunu
@Galago vray kurmadım ki :) Gece gece sırf meraktan max`i kurup denedim sadece ve mutsuz bir uyku çektim.
Yabancı forumlarda da gördüğüm kadarı ile büyük ihtimalle "driver" sorunu. Driver sweeper programı ile ekran kartının driver`ını silip tekrar düzeltip olumlu sonuç alan var aynı sorunla karşılaşanlar arasında, fakat sonuç alamayanlar da olmuş.
gtx 670`e veya toplama bilgisayara saydıranlar olmadan şunu da belirteyim, ben henüz deneme fırsatı bulmadım fakat aynı driver hatasını oyunlarda hatta nette gezerken bile alanlar olmuş. Yani performans ile alakalı bir durum değil pek...
Benim merak ettiğim bu sorun çözüldüğünde performans artacak mı, eğer artmazsa o zaman sıkıntı var demektir.
- Erkek
markalı bilgisayarların içinin de toplama olduğunu, sadece kasasının markalı olduğunu bilmeyen var mıymış hala...
tam konfigürasyonu yazar mısınız. belki gözden kaçan birşey vardır.
- Erkek
Her insan bir olaya belirli bir pencereden bakar arkadaşlar. Ya sadece kendi pencerenizden baktığınızı belirterek "bence" deyin, "olabilir" deyin; ya da bütün pencerelerden bakmayı deneyin. Forumlarda yaşanan sıkıntı budur. Yardım eden herkese teşekkürler, hala fikirlere ve tavsiyelere açığım.
Ha sakın ola kimse alınmasın, konu açıp yardım isteyen arkadaşların yüzlerce kez haketmedikleri şekilde "kırıldıklarına" şahit oldum. Aynı durum arada "yardım edenler" için de yaşanırsa adil olmayan bir durum olmaz.
- Erkek
Meimar ekran kartının driverini güncellemeni tavsiye ederim öncelikle... Buna benzer sorunla daha önce karşılaşıyordum. Ortalama yarım saat - bi saat aralıklarla görüntü gidiyor geliyordu. Ekran kartı ile ilgili bi hata mesajı çıkıyordu sol alt köşeden: "bilmem neyin şeysinden kurtarıldı" gibisinden bişeyler yazardı zırt pırt. Güncellemeden sonra sıkıntı gene devam ediyorsa tanıdık birinden ödünç ekran kartı alıp onda da yapıyor mu diye denemeni tavsiye ederim; saygılarımla...
Saygılarımla - Metin Kandemir
logo tasarımı, logo, logo tasarım, kurumsal imaj ve kurumsal kimlik hizmetleri
- Erkek
Sorunun sistemle ilgini olduğunu düşünmüyorum ama yazayım kedi hocam :)
FX 8350
Asus gtx 670 2 GB
Corsair Vengaence 16 GB 1600 Mhz Dual kit soğutuculu ram
MSI GD65 2133 Mhz (o.c) anakart
OCZ Vertex 4 128 GB SSD
Seagate Barracuda 2 TB Sata 3.0 HDD
PHILIPS 24" 249C4QHSB/00 LED Monitör
Corsair 400R 80Plus 750 Watt midt siyah kasa
Tuncmatik 850V PSU :)
- Erkek
@m@cker_54
Ha yaşayın hocam, tam olarak budur derdim. Ekran kararıyor ve sonra "görüntü sürücüsü bilmemne oldu kendini kapatarak kurtuldu" diyor sağ alt köşede. Eğer driver işi çözmesse doğru vatana götüreceğim, gerekirse kartı değiştirecekler.
- Erkek
amd sistem için nvidia driver`ı farklı olabilir. kurarken ona dikkat ettiniz mi? amd`ler konusunda bir tecrübem yok ama eğer sistem amd ise genelde ati tercih ediyorlar. sebebi nedir tam bilmiyorum.
ek olarak board`u kurdunuz mu?
yani uzaktan o kadar zor ki. sistem SSD`ye kurulu ise ide/ahci sorunu bile olabilir.
power`dan şüphe etmiştim ilk ama 850w gayet yeterli.
- Erkek
nvdia nın tr sitesine gir: http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us otomatik de buluyor, son güncel driveri indirirsin ;) "görüntü sürücüsü bilmemne oldu kendini kapatarak kurtuldu" özellikle bu hatayı iş yerimdeki makinada hata veriyordu, güncellemeyi yap sorunun düzeleceğine eminim... Yazıktır günahtır yani 4 bin TL ye boru değil :D
Saygılarımla - Metin Kandemir
logo tasarımı, logo, logo tasarım, kurumsal imaj ve kurumsal kimlik hizmetleri
- Erkek
Doğru hocam bin bir çeşit şey olabilir kestirmek zor. Uyumluluk açısından belki de Ati tercih etmem gerekirdi ama öneriler doğrultusunda 670`i tercih ettim, vatan`dan da tavsiye ettiler ve sistemin sıkıntı çıkarmayacağı söylendi. Sistem SSD`ye kurulu ve sistemi ben kurmadım vatan`da BIOS ayarlarını yaptılar tanıdık bir bilgisayarcıya da işletim sistemini kurdurdum.
Vatan`da işlemciyi 4.9 GHz`ye çektiler fakat bilgisayarcı o haliyle sistemi kuramadı PC sürekli yeniden başlatıyordu kendisini, bios`u fabrika ayarlarına geri çevirdi ve sistemi öyle kurabildi. Board dediğiniz nedir?
- Erkek
Yahu 4 bin TL verip de, 3200 TL`lik "kasasız" makinanın yanında PC aynı performansı verince içim acıdı tabi (ekran döndürme poligon sayısı performansından bahsediyorum) Ama sorun sadece ekran kartından kaynaklı neyse ki, ben de driver`la çözüleceğini umuyorum. İstediğin kadar binlerce TL ver, sistem en zayıf halka kadar davranıyor işte. Ama 670`in bu kadar zayıf kalacağını hiç sanmıyorum, umarım performansında artış olur yoksa kartı değiştirip başka bir 670 deneyeceğim, olmadı Ati`ye geçeriz. İşlemci ve RAM çok rahat yüzde 20`leri görmüyorlar ama ekran kartı cebelleşiyor sahneyle :)
- Erkek