3ds Max : 3ds max 2012 render alırken kapanıyor
yhu onceden max 2011 kapanıyodu şimdi 2012 programlarda kafayı yiyo ? Varmı bir açıklaması ?
Bir sürü sebebi olabilir..
Dosya boyutu nedir?
RAMin ne kadar?
32 bit mi 64 bit mi kullanıyorsun?
Bunların cevabına göre cvp verilebilir...
- Erkek
Hoca RPC yüklediysen eger çizime rpc ekliyorsan içlerinden biri bozuktur ondan kapanıyordur yada baska bir sebebi vardır sanal bellegini felan kontrol et.
- Erkek
Dosya boyutu 3.98
Ram 8 gb
3ds max 2012 64 bit
max 2011 x64 bit den aldım render ı ama bukez 2012 yi kullanamıyom :S
hayır PRC falan yüklemedim.
Plugin kaynaklı olabilirmi acaba Sahnemde Dreamspace, mesh_snowmaker var birde Vray bide SnowFlowProDemo kurmuştum demo olarak, ama onu kullanamadım zaten. Dreeamspaceden SKY preview e girip bulutlarıyla oynayıncada kapanıyodu. Ama hiç o gökyuzunu kullanmadan denedım aynı şey oldu .
2012 updatelerini kurdun mu?
Önce onları bir dene...
- Erkek
İyi fikir Denicem
Hepsini denedim yükledim. Ama dosya dan kaynaklı heralde bir anlam veremedim dosyada sadece dedigim gibi dreamspace ve mesh_snowmaker var belki onlarla alakalıdır. Yani başka dosya açıp render aldım malzemesiz sorun yok inşallah dosya kaynaklıdır. Arkadaşlar Yardımınız için teşekkür ederim.
Selam,
büyük ihtimal ram sorunudur. Dosya boyutundan ziyade displace gibi komutlar çok ram tüketir. Render ayarlarında Settings/ Vray::System/Dynamic memory limit kısmında ram miktarı 400 yazıyor ise 7000 yapın tekrar deneyin, yine olmaz ise partial render ile şerit şerit 5-6 parçada render alın sırayla.
Kolay gelsin.
- Erkek