V-Ray : background resmi çok büyük
Arkadaşlar, Arkafona atadığım görüntü orantısız şekilde büyük geliyor. Jpg resmi photoshopta küçültüyorum, bu sefer de resim kalitesizleşiyor. Ne yapmalıyım acaba?
- Bayan
Photoshopta resmi hangi yöntemle kucultuyorsunuz ? Crop mu yoksa ımagesıze yontemıyle mı bırde max result sonucununda bıle dosyayı kaydetsenız eger .jpeg kaydedersenız bellı bır bozulma olucaktır onerım .png olarak kaydetmenız ayrıca kırpma ıcın crop yontemını kullanın
- Erkek
- Bayan
arkadaşım background a resim falan atama resimin arkasına plane çiz.resimine ata backgroun resmini.vray kullanıyosan eğer plane de vraylghtmtl ata resimin parlak görünür.hem resimin kötü görünmez hemde karanlık.dolyısıyla işin görünmüş olur....
- Erkek
Çok teşekkür ederim deneyeceğim hemen..
- Bayan
render edeceğiniz sahnenin ölçüsü ile resmin ölçüsü aynı olursa bu sorun olmaz.
- Erkek
Arkadaşlar bu backround sorununu çözemiyorum. Arka fona düz bir renk atayıp render alayım, photosopta arkaya resim yerleştiririm diye düşündüm. Fakat bunda da şu sorun oluşuyor. Camlara arkadaki düz renk (photosopta seçmek kolay olsun diye) yansıyor. Yanlış bir görüntü çıkıyor. Camlara bir orman görüntüsü atamak istiyorum. Nasıl olacak bu?
- Bayan
arkaplana renk atadığın yerde none yazan butona bas orman resmini seç. orman resmi modelden yansımış olur. render alırkende jpeg yerine .png veya .tga kaydet.
- Erkek
Atakan Bey, en güzeli söylediğiniz gibi olur da arka fon resmin boyutu orantısız derecede büyük. Başka bir yolu olmalı. Render ayarlarında reflection/refraction env. override bölümüne orman resmini ekledim. Yine de olmadı.
- Bayan
- Bayan