V-Ray : vray animasyon
merhaba,
vray de animasyon(kamera animasyon mesela) mental ray e göre daha yavaşmış diye okudum. bu ne derece doğru? aradaki fark çok mu yoksa ihmal edilebilir düzeyde mi? çünkü fark çoksa, ona göre mental ray de öğrenmek gerekir sanıyorum.
- Erkek
ben 6 sene vray kullandım, son 1,5 senedir mentalray kullanıyorum. sebebi de şu; uzun bir araştırma yaptım ve mentalray`ın vray`e göre animasyonda daha üstün özelliklere sahip olduğunu öğrendim. özellikle karmaşık animasyon sahnelerinde mentalden başka bir render motoru tercih edilmiyor.
şunuda kendim bizzat deneyerek ne kadar haklı olduklarını onaylamış oldum. Sahneye 8-10 adet 3d nesne ekleyin 1-2 adet ışık atın ve vrayi devreye sokup hiç bir animasyon hareketi yapmadan 10-15 adet frameyi animasyon renderi olarak kaydedin. bütün framelerde gölgelerin sürekli hareket ettiğini göreceksiniz. Oysaki sahnede bir hareketlilik yok. Sadece bu bile mentale geçmem için geçerli bir sebepti.
- Erkek
mental ray öğrenmek, vray e göre daha mı zordur peki?
- Erkek
Mentalray vraydan daha kolaydır. Fazla ayarı yoktur. Tek dez avantajı eğitim setleri çok azdır.
- Erkek
recep bey peki bu gölgelerin hareket etmesinin önüne nasıl gecebilirim bi bilginiz var mı.bende vrayde animasyon yapıyorum ve iç mekan renderlarında gölge oynamsının tam olarak önüne geçemedim.
- Erkek
Mentalray da en düşük ayarlarda bile bu sıkıntı ile karşılaşmıyorum.vray için formda bu konu açılmıştı ama sonuç ne oldu bilmiyorum. Forumda arama yaparsanız bulabilirsiniz sanırım.
- Erkek
neden vray, mental ray den daha gerçekci sahne renderleri alabiliyor. en azından genel olarak kabul gören bişi bu sanıyorum.
- Erkek
Bu yanlış bir düşünce. Her 2 render motorunda da aynı kalitede render alınabilir. Hangi render motoruna hakimiyetin iyi ise o render motorunu kullanırsın.
- Erkek
araştırma yapmadım ama deneyimlerime göre mental ray daha hızlı görünüyor vrayda bi kare için 10 saat bekledim zaman oluyor 100 framelik bir sahneyi düşünemiyorum
- Erkek