V-Ray : perspektifsiz render
herkese kolay gelsin. vaziyet planını, modellediğim çalışma üzerinden render alarak göstermek istiyorum fakat vray physical cam`de perspektif yüzünden istediğim görüntüyü alamıyorum. perspektifi kaldırarak render alabilmem mümkün mü? diğer bir değişle modellemeyi yaparken kullandığımız "top" görüntüsünden bir render alamaz mıyım?
- Erkek
V-ray sun kullandıysan dolayısı ile v-ray camera kullanmak zorundasın
top görüntüsünden alamazsın, faka v-ray camera yı üstten görecek şekilde konumlandırıp, film (mm) değerini perspektif kaybolacak kadar küçültürsen, tele objektif gibi bir etki yapar, böylece render alabilirsin.
- Erkek
teşekkürler arkadaşlar. söylediklerinizi uygulayacağım.
- Erkek
yusuf hoca senin söylediklerinle ortaya birşeyler çıkıyor ama yüksek katlı bir bina söz konusu olduğu için ne kadar sıfıra yakın tutsanda binanın yakın çevresi çatı çıkması altında kalıyor. tunç kardeş senin söylediğin bu ayarı yaptım fakat bir değişiklik olmadı. ilaveten birşeyler daha ayarlamam gerekiyor mu?
- Erkek
aynen ya bende yapamadım bunu bi detaylandırır sanız iyi olur. tunç bey senin dediğini denedim ekran karanlık çıkıyo
- Erkek
- Erkek
facebook sayfanız ?
- Erkek
1 vray sun kullandığınızda vray kamera kullanmak zorunda değilsiniz
2 vray sun şiddetiaşağılara çek color maping ayarlarını ona göre yap patlama olmasın
3 kamera kullanmadan top penceresinden render al basit bir iş
- Erkek
Taşkın hocaya katılıyorum
https://www.facebook.com/3dsmaxegitim
- Erkek