V-Ray : Render Süresi Sorunu
http://sdrv.ms/1ajT1tE
Merhaba arkadaşlar. Yukarıda max2013 dosyasını paylaştım. İçinde render görüntüsü ve render sahnesi var. Sahnede yalnızca 1 adet plane ve 1 adet chamferbox var sadece. Burada anormal olan render süresinin çok fazla olması. Bu 2 obje için sizce neden bu kadar fazla olmuş olabilir model yapamıyorum çünkü test edemiyorum. Sahneyi dosya ile gönderdim. Kontrol edip sorunu yazarsanız sevinirim.
- Erkek
Dostum ben dosyana baktım, dosyada bir sorun yok, sanırım sorun senin render ayarlarında, ben 2 saniyede render aldım, vray ayarlarını kontrol et bence.
- Erkek
Benim kullandığım laptop yeni ve sağlam özellikle değil acaba ondna olabilir mi sizce? Core 2 Duo T4400 işlemci, ekran kartı da Ati 4330. Ram 4gb. Vray ayarlarını kontrol edip birazdan yazacağım.
- Erkek
pc de bir arıza yoksa ondan kaynaklanmıyordur, %90 vray kaynaklı bir sorun.
- Erkek
Irradiance Map
HSph. subdivs:50
Interp. samples:20
Light Cache
Subdivs:800
Sample size:0,02
Interp. samples:10
Ayarları bu şekilde yaptım şu an 48,5 saniyede aldı biraz daha düğştü süre ama 2 obje için hala fazla tabi.
- Erkek
evet çok fazla, render ayarlarını kurcala bence, adaptive subdivisionu da bi konnrol et
- Erkek
Teşekkürler, dediğiniz gibi biraz daha kurcalayacağım. Zaten bilgisayarın özelliğine bağlı olduğu için bi noktaya kadar düşürsem yeter.
- Erkek
vray ayarlarında da makinada da bir sıkıntı yok süre çok normal.
ilk ayarlarla 120 saniyede render almışsınız, ben 12 saniyede render aldım
ikinci ayarlarla 48 saniyede render almışsınız ben 4,5 saniyede render aldım
benim makina i7 3930, sizin makinanız core2duo t4400. bu iki makina arasında 10 kat hız farkı var zaten.
t4400: 2,2 ghz X 2 thread = 4,4 ghz
3930 : 3,6 ghz X 12 thread = 43,2 ghz
- Erkek
Evet bir hayli fark var arada. Analiziniz için teşekkür ederim en azından biraz rahatladım render ayarlarında sorun yokmuş demekki. Bilgisayarsa değiştirmeyi düşünüyordum zaten bir iki aya kadar.
Konuyla ilgisi yok ama madem işlemcilerin gücüne göre performans ele alınıyor, almak istediğim bilgisayar MSI GE70 işlemci i7 4700MQ acaba tavsiye eder misiniz?
- Erkek
i7 serisinin en düşük modellerinden ama sonuçta i7. iş görür. tabi fiyat da önemli. almak istediğinizden daha iyi bir i7 sistemi 1000 tl ye satamadım. aklınızda bulunsun.
- Erkek