V-Ray : Vray Noise Problemi
Arkadaşlar Aldıgım renderdaki ufak ufak noise ler var çözemedm bir türlü. bütün değerleri denedim olmadı. yardım etmenizi bekliyorum. teşekkürler.
http://c1110.hizliresim.com/q/m/18v1.jpg
- Erkek
ben şuanki projemde benzer bir sorun yaşadım. Vray materyali yerine standart material denemeni öneririm.
Şayet render ayarlarında sorun yoksa tabi. treshhold ayarından veya subdivisin ayarından da olabilir.
- Erkek
noise treshold 0,001 global subdivs multiplier 1.0.. adaptive subdivision.. bütün materiallerm vray material.. hepsini değiştiremem. :/ vray materialle bunu çözmem gerekiyor. bir sürü şey denedim düm düz render alamıyorum. anlayamadm..
- Erkek
v-ray ayarlarında, renderer-irradence-current preset kısmından high` ı seçersen daha kaliteli noise siz render alacağını umuyorum. Ayrıca sahnede ışık kaynağı (v-ray light) kullandıysan istediğin kadar render ayarlarıyla oyna çare olmaz, ışıkların gölge kalitelerini artırınca da nosie sorunu ortadan kalkıyor. Bu da modify sekmesinde ışık kaynağının özellikleri içinde sampling kısmında subdivs 8 olur bunu 20 veya daha fazla yaparsan noise ler daha da azalcak, yalnız bu değerin yükselmesi render süresini de uzatacaktır, bilgilerinize...
v-ray sun ışık kaynağında da shadow bias kısmında ki değerle oynaman gerekir...
- Erkek
cok Tşekkür ederim ilginiz için sorunu çözdüm yanlışlıkla default light off GI kalmış. Off a çevirince düzeldi. ;)
- Erkek
bendede aynı sıkıntı oldu herşeyi denedim olmadı.. en sonunda sıkıntıyı buldum objeler birbirinin üstüne binmiş :)