V-Ray : bi türlü başaramadım
vray`a bugün itibariyle sahip oldum yükledim sabahtan beri ayarlarını karıştırıp netteki videoları izleyip üstünden gidiyorum ama hala gelişme yok ışıgı koysam görüntü yok görüntü gelse ışık yok ne yapmam gerektiğini anlayamıyorum... yardım edebilir misiniz
- Bayan
ayarlarını nasıl yapıyorsunuz ? GI ` ı açıyor musunuz ? ışık olarak ne kullanıyorsunuz ? .. sorununuzun sebebi bir çok şey olabilir.
- Erkek
1 günde vray öğrenilmezz ama.İlk önce aydınlatmanın temelini bilmeniz lazım.
-Işık eklemek
-Gi ayi açmak ve kontrol etmek
-Exposure control ile ışığın dengesini ayarlamak
Sahnenizde ışık koyduğunda görüntü alamıyorsanız ışığın şiddeti düşük olabilir.Işık hesaplamaları yapılmıyor olabilir.Exposure aktif değilse patlama olmuş olabilir.Bunun gibi birçok şey sayabiliriz.
İlk önce youtube sitesine vray sunlight yazıp güneş ışığı ile aydınlatmayı ararsanız güzel şeyler çıkar.
- Erkek
Birde vray`ın kamerası ile Max`in kamerasına aynı ışıkları ve aynı ayarları kullanamazsın, sebep çok.
- Erkek
- Bayan
Hiç dikkat ettiniz mi bayan kullanıcılar foruma pek selam vermeden, doğrudan konuya giriyorlar.Tek dertleri sorunum çözülsün gibi...:)
- Erkek
daha ışık koymayı bilmeden nasıl vray öğreneceksin, öğrensende ne etkisi olacak? vraye gelene kadar öğrenecek çokşey var,size tavsiyem ya bir kitap yada eğitim cdleri,
- Erkek
Serkan beyin dediyine katiliyorum..daha oyreneceyiniz cok sey var...modelleme isik kamera sonra vray..bu istiqamette gelistirin kendinizi
- Erkek
cevaplarınız için teşekkürler
- Bayan