V-Ray : Gece renderının 1 gün süre için de bitmesi..
Arkadaşlar aynı sahnenin gecesini aldığımda ayarları kıssam bile en az 1 gün render alıyor...gündüz sahnesi 1 saat zaman alıyor..
- Erkek
Gölgeler renderı kastırır ana kural budur nekadar az gölge okadar hızlı render.
- Erkek
Ne yapmam gerekir arkadaşlar? acil cevaplarsanız memnun olurum 5 saat oldu 3 çentik render aldı en az 20 çentik daha render etmesi gerek çok gıcık bir şey..
- Erkek
ben sahnedeki her ışık kaynağının gölgekalitesi ışık ışını sayısı gibi özelliklerini önem sırasına göre ayarlıyorum.
yinede gündüz renderi kadar kısalmıyor ama 1 gün sürmüyor
bu render 6 saat sürdü amd 1100t 6 çekirdek işlemci 16gb 1333mhz ram ile 4000×2250pixel
http://www.tr3d.com/galeri/proje/ls5/
kolay gelsin
- Erkek
Render ayarlarında bir yanlış yapıyorsundur. SolidRock demo kullanabilrsiniz.
http://solidrocks.subburb.com/ buradan indirin test edin.
- Erkek
Ben gündüz renderini 1 saatte alıyorsam eğer aynı çalışmayı aynı ayarlarla gece renderi ile en fazla 2 saatte alıyorum.
Eğer 1 gün sürüyorsa renderin kullandığın yardımcı ışıklarla ilgili bi sıkıntı var demektir, ayarları tekrar kontrol et derim.
- Erkek
Render ayarlarında bir değer çook yüksek seviyelerde kalmış olabilir. Yada dinamik ram kullanım oranını makinedeki ram miktarına göre arttırabilirsin. Arkadaşların dediği gibi sıkıntı varsa solidworks`un vray eklentisini şiddetle tavsiye ederim. Aynı görüntüyü belkide yarım saatlik bir dilimde aldığını görünce şaşıracaksın...
- Erkek
golgeyle ilgisi yok bunun. gunduz herzaman daha cok uzun surer cunku gunduz ıslemcı daha cok hesaplama yapar.aydınlık yer detay doludur...ayarlarını gece render ı icin guncelle. dmc samplerdan adaptıve amount ayarlarını yukselt.yanlıs bır ayar gırmıssınfır.min samples ı kıs.cok değil ufakca.global subdıvısıon mult. Ayarını kıs.kontrol et.ısıklara cok yuklenme.subdıv.ayarlarına
- Erkek
- Erkek
- Erkek