V-Ray : Kenarlarda sayılabilen pixeller
Merhaba arkadaşlar. Renderlarımda, hem görünen vraylight`larda hemde duvarların felan kenarlarında resimde de gösterdiğim gibi pixexeller sayılıyor. Aldığım render büyüklüğü farkettirmiyor. Önerillerinizi bekliyorum. Render ayarlarım şunlar
Pixel : 1024/768
VrayLight x2 : Subdivs = 32
Image Sampler : Adaptive DMC
Antialiasing filter : Mitchell-Netravali
Adaptive DMC Image
Sampler Min : 3 Max : 6
Clr thresh : 0,001
Primary B. : Irradiance Irradiance :
Preset = High / HSPH = 80 / Interp. S. = 30
Secondary B. : Light Cache
Light Cache : Subdivs = 1500 / Sample size = 0,01
DMC Sampler
Adaptive amount : 0,7
Noise threshold : 0,001
Min samples : 16
Global subdivs m. : 2.0
- Erkek
http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/examples_image_sampler.htm
bu linki kontrol edin iyice inceleyin. Eğer çözemezsseniz nerede takıldığınızı, gene şimdi sorduğunuz gibi güzelce açıklamalı sorun.
Kolay gelsin
- Erkek
Irradiance map`de Current Preseti medium ya da high yapın. Hsph. Subdivs 40 civarı, Interp Samples 30 civarı yapın.
Aynı bi değişiklik yok. Siz kameranın önüne, kameraya doğru bakan bir vraylight koyup render alırmısınız default ayarlarla. O köşelerde yaşanacak olan sorun benim sorunum. ğer o kenarları düzeltebilirseniz benim sorunumuda çözmüş olcaz
- Erkek
Hayır değil. Benim sorunumda antialiasing arttırmam veya düşürmem birşey değiştirmiyor.
- Erkek
Antialiasing filter ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum.Mitchell-Netravali yerine soften seçip bir de öyle dene. soften değeri varsayılan 6.0 dır.eğer görüntü çok bulanık olursa bu değeri biraz düşür 5.7 gibi bir değer uygun olabilir.
- Erkek
Teşekkürler denicem. Son durumu size aktarıcam.
- Erkek