V-Ray : camlara yansıyan bump etkisi ...yardım !
arkadaşlar benim sıkıntım alaksız bi şekilde duvarlardaki bump etkisinin camlara yansıması bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
- Erkek
render motorunu değiştirmek radikal bir çözüm yolu ,her zaman bu sorun ile karşılaşmıyorum , farklı çözüm yolları arıyorum
- Erkek
daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.Duvara verdiğiniz bump etkisinin cama verdiğiniz malzemeyi etkileyebilmesi nasıl mümkün olabilir bilemiyorum..
resimlerde camda ""bump" etkisinden ziyade duvarın kendisi görünüyor gibi geldi bana..
Camı yerleştirdiğiniz yerleri delmemiş ve cam direk duvarı gösteriyor olabilir mi acaba ?
Eğer modelin içi komple boşsa arka taraftaki duvarlar görünüyor da olabilir..
- Bayan
üst kattaki sorun bump la alakalı değil sanki bana çatı olmadığı için o yansıma değil iç duvarların görüntüsü eğer binaya çatı yaparsan o sorun düzelir
alt kattaki ise bana yansıma gibi geldi bence sahneni iyice gözden geçir.
- Erkek
arka planın yansıması değilmi o?
- Erkek
Reflect değeri ve ref.glossiness i fazla kaçırmışsın, duvarı düzeltirsen iyi olur.
soruna gelince, bence %100 karşısında bi obje daha var
- Erkek
yahu arkadas camı seffaf yapmissin ve arkasi bos direk bulutlarin devamini goruyorsun
- Erkek
evet arkadaşlar bir sorunu daha halletmiş olduk, öncelikle ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim ,benzer sorunla karşılaşanlar için yardımcı olacağını umuyorum ,sorun ıor değeri ve çatı ile alakalı 1,7 olarak kullandığım ıor değerini yükselttim ,arkasından üst kısma çatı yapmadığımı anladım sorun düzeldi çok saolsun
- Erkek