V-Ray : rendere bi bakarmısınız
arkadaşlar bu renderi daha nasıl temiz bir render haline getirebilirim?
- Erkek
render çok temiz görünüyo şu an :D
- Erkek
- Erkek
adaptive dmc için tavsiyem min 03 max 6 (penceredeki kırıklıklar için)
kalanında dikkatini çeken bi bozukluk yok gibi(lekelenme gibi)
- Erkek
anladım benim v-rayda iç mekan olarak ilk renderim denebilir sadece ayarlar için soruyorum bazı renderler çok hoş oluyor bu filitreler için ne tavsiye edersiniz
- Erkek
filter catmull room-
ırrandiance map light chance bounces 1
adabtive subdivision
eğer kontrast istiyosan color maping değerlerini değiştirebilirsin.
bi parça canlılık verir.render ayarları sayfasındaki environment i aktif yapıp mavi bir renk verip derecei arttırabilirsin.
direct light kullanarak da pencereden süzülen bir güneş ışığı etkisi alabilirsin. gölgelerin daha gerçekçi dağılır.
ortamı aydınlatmak için sen de environment kullanmışsın sanırım ama duvar ve çerçevelerin yanmış. bu şekilde aydınlatma yaparak sadece camdan aldığın ışığı kullanmış olduğundan azalttığında ortamın kararacaktır. environment i 6-8 değerlerinde kullanıp camera nın görmediği arka taraflarda ışık alacak başka bir bölme açarsan her yer aydınlanacaktır.
tabiii bana sorarsan bir çalışmayı kaliteli gösteren en önemli unsur render dan öte kaplamalarındır! bir de detaylara verdiğin önem..
oradaki pencere veya kapı sabit gibi duruyor. tahminime göre sürgülü kapı yapacaksın, o açıklık için kasa da yapmalısın, yani camları direkt duvara monte etmiyoruz. yatak kenarlarında şifonyer ve çekmaceler olmalı gibi, bir de elbise dolabı belki, ya da bir köşesini kamera açına alman gerekebilir. bir de kapı yüksekliği azami 230 cm olabilir. ( asmolen döşeme değilse. renderden önce bence modelleme üzerine biraz daha çalışman ve gerçekçilik vermen gerekli.
- Erkek
vray lightı pencere büyüklüğünde yapmışsın.içerdeyse dışarı koymayı dene.ya da boydan kısaltabilirsin biraz.ignore light normalsi de kapatırsan işe yarayabilir.
- Erkek