V-Ray : Vray renk yayma sorunu
- Erkek
kırmızının yansıtmasını kapatman lazım
http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/examples_vray_overridemtl.htm
- Erkek
Override material denedin mi?
38 sn ile geç kalmışım...
Olsun ama...Yardımcı olmanın verdiği haz çok güzel...
- Erkek
- Erkek
Override material in kesin çözmesi gerek acaba materialinin screenshotlarını yollarmısın uygulamada hata olmasın
- Erkek
Pembe renkli objeye sağ tıklayıp vray properties`i seçin. Generate GI yazan kısmın değerini düşürün. Override mtl olayı biraz karışık. Belki bir şeyleri eksik yapmışsınızdır. Ancak benim söylediğim yol çok daha basit. Yanlış yapma şansınız yok. Eğer sorun devam ederse problemi objenin materyalinden başka bir yerde arayın derim...
Fatih bey, çok teşekkür ettim, diğer arkadaşlarada teşekkürler... vray properts kısmından Genrate GI kısmındaki değeri düşürerek sorunu çözdüm hatta düşürmekle kalmadam, kökten kaldırdım işareti :)
- Erkek
Rica ederim :)
Bende benzer bir sorunu dış mekan renderi alırken yaşıyorum. Çimenler duvara aşırı parlak bir yeşil tonu yansıtıyor, dolayısıyle duvarın rengi garip bir hal alıyor. Bu sorun aceba ayni sebepten mi kaynaklanıyor?
- Erkek
Dış mekanda ilk defa böyle bir problemle karşılaşıldığını duyuyorum. Işık olarak vray sun kullanıyorsanız sanmıyorum ki böyle bir problem yaşansın. Eğer iç mekan ışıkları kullanıyorsanız mümkündür. Bence deneyip görün.