Genel Konular : windows xp 4gb ram
arkadaşlar,acaba xp´de 4 gb ram kullanmak mümkünmü.64 bit´in türkcesi yokmuş,ve sorun çıkarıyormuş sanırım.Bilgisayarıma xp çekmek istiyorum ama ram sorun çıkarıyor.Acaba bir bilginiz varmı
- Erkek
Xp de ram ile ilgili bir sınır olmadığını biliyorum. 64 bit için türkçe yama var, sorun çıkaracağını sanmıyorum fakat ne kadar türkçe denemek gerek.
- Erkek
sınır yok derken 32 bit 4gb ram okurmu?!?
- Erkek
32 bitte 3,5 Gb kullanabilirsin. Fazlasını göremezsin. Ama sorun çıkarmaz, ram ile ilgili hata vermez. Sorun var ise başka yerden kaynaklanıyordur.
- Erkek
http://www.programlar.com/makale/32-bit-windows-ve-4-gb-ram-siniri.3d.5.1.html
Linkteki makalede daha detaylı bilgi verilmiş.
- Erkek
yazıda en fazla 3,5 görürsün diyor.Ama sonunda desteklenen maksimum ram 4 gb diyor.Hangisi gerçek ram miktarı peki
- Erkek
4 Gb kadar takılabilir, fakat 3.5 Gb kullanabileceğin miktar. Bide xp de bir uygulama en fazla 2 gb ram kullanabilir diye biliyorum. Bilgisayar özelliklerin iyi ise win7 64 bit tavsiyemdir. Geri dönüş pek artı sağlamayabilir.
- Erkek
şuan kullandığım o ancak.Sadece windows açıkken %35 ram kullanıyor.Bu da 4 gb ramde 1.35 gb falan yapıyor.Yani sadece bilgisayarın açık olması durumda okadar ram kullanmak zoruma gidiyor biraz
- Erkek
şimdi ben formatı ilk çektiğimde,%17 falan kullanıyordu,sonra ekran kartını,winrarı,power iso(sanal disk programı) ve neroyu kurduktan sonra yeniden başlattım,ilk restarda zaten bir güncelleştirme yüklüyor.Ondan sonra bir anda %27 falan oldu.Sonra işte 3dsmax,ps,ae falan yükledim,bir ikide oyun attım artık %35 gidiyor.
- Erkek
eski bilgisayarımda 2gb ram vardı.Ve vista yüklüydü.O zamandan beridir alışkanlık oldu.Bilgisayarı ilk açtığımda ilk olarak sistem tepsisindeki programları kapatırım zaten.
- Erkek