Genel Konular : Entellektüel derinlik???
Herkese merhaba;
Arkadaşlar sizce (entellektüel derinlik) için gerekli kıstas nedir? Kitap okumak,enstrüman çalabilmek,çok gezmek,sosyal olmak,yabancı dil bilmek vs..??? sizce
- Offline
- Bayan
IQ test karar verir entellektüel seviyene...(90-110 normal seviye, 120-130 yüksek entellektüel, çok insan yok bu derecede) beceri ile alakası yoktur bence. Neden dersen öyle aklı dengesi yerinde olmayan insanlar varki enstrüman acaip çalarlar... kitabı ezbere bilirler... daha neler neler yapabilirler ama entellektüel seviyeleri çok düşük olur. (halk arasında onlara ermiş derler) burda geniş bilgi var tıkla
- Offline
- Erkek
Bence biraz ilgi meselesi ben böyle bir konuda testlere karşıyım. Tabi ki bilime karşı değilim asla ama çok gerçekçi/samimi olmadığı kanaatindeyim. Her konu hakkında biraz da olsa temiz bilgi sahibi olabilmek bence entellektüel derinlik kavramının en temel başlangıç seviyesi diyebilirim. Bunu da gezerek,yaşayarak,okuyarak seviyesini çıkarabiliriz bence.Zaten bu üç şeyi yapınca Sosyal olmak,dil öğrenmek vs. kendiliğinden gelir.
- Offline
- Bayan
1- sosyal olayların çözümünde evrensel bir yaklaşım, önerir.
2- Görüşlerini ifade ederken olabildiğince geniş kesime hitap edebilme. Bunun için iyi bir kelime hazinesi.
3- Evrensel olabilmek için evrensel düşünceleri takip, bunun için yabancı dil.
4- eğer belli bir dalda uzmanlık varsa o dal ile ilgili dili bilmek. Mesela bir türk tarihçisinin osmanlıcayı çok iyi bilmesi.
5- Olabildiğince yalın ve geniş bir bakış açısı. Bunu için olabildiğince bilgi edinme.
6- Görüşlere, örf adetler saygı, hatta destek. Çok kültürlülüğe olabildiğince destek. Onları tanıma araştırm,a diğer kültürler arasındaki bağları bulma, oluşturma, yaşatma..
- Offline
- Erkek
dünya insanı olmak, kültür,dil,ırk ayırt etmeden bütün deneyimlerin,bilgilerin tadına bakmak ve bunları gösterişsiz gönülden paylaşmak olabilir bence kıstas.
- Offline
- Erkek
Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır yaklaşımı entellektüelliktir. Yani bilmek değil, öğrenmesini bilmektir. Ezber yaşamamaktır. Sokrates bunu güzel dile getirmiştir; "Bildiğim tek şey, hiçbirşey bilmediğimdir".
Herşeyi aynı anda öğrenebilmemiz mümkün değildir. Herşeyi öğrenmeye çalışırsak, hiçbirşey öğrenemeyiz. Bu sebeple ihtiyaç duyduğumuz ve kendimizde eksik gördüğümüz şeyler önceliklidir.
Hava atmak için bir ülkeyi gezmek ya da bir dil öğrenmek, entellektüel gözükeyim diye birşeyler yapmak, entellektüellik değildir. Ama bunu sevdiğimiz için yapıyorsak ya da ihtiyaç duyduğumuz için yapıyorsak bu entellektüelliktir.
Özetlersek, entellektüel olmaya çalışmak, entellektüellik değildir. İçten gelen ya da ihtiyaç duyduğumuz bir şeydir entellektüellik.
- Offline
- Erkek
Bence hepsinin başında MERAK geliyor...Ne kadar çok merak edip araştırrır,okur,sosyalleşir,dil öğrenirsen derin kat be kat artıyor...herkese cevaplarından ötürü teşekkür ederim....
- Offline
- Bayan
Benim IQ 126 ama ben hic entellektuel bir adam degilim. Zaten bakislarimdan da anlasilmiyor icimdeki parliyan cevher :D
- Offline
- Erkek
Entelektüel tek ``l`` ile yazılır arkadaşlar.
- Offline
- Erkek
Hic entellektuellik konusunu dusunmemistim ama
23 yasindayken IQ testim 156 cikmisti, bildigim kadari ile normal 90 ile 110 idi.
Bu demek degilki IQ su yuksek olan super zekadir yada entellektueldir.
Entellektuel olmaninda bir fayda saglayacagini zannetmiyorum.
- Offline
- Erkek