Genel Konular : 3d modelleme programı seçerken

3d modelleme programı seçerken
serdar585869serdar dede

Arkadaşlar merhabalar ben 3d konusuna merak salmış ama nereden başlayacağımı bilmeyen biri olarak program seçimi konusundan sizlerden öneri almak istiyorum. Konuların çoğuna baktım ve şunu çıkardım ihtiyaca göre program seçilmelidir.Fakat takıldığım konu şu ki ben 3d max da ki gibi ayrıntılı modellemeler yapmak istiyorum fakat bunları sanayi sektöründe kullanabilmek istiyorum. Yani cnc tornalar ve 3d printer gibi makinelerde yaptığım modellemeleri elde etmek istiyorum örneğin http://www.tr3d.com/galeri/proje/1ibc/ bu linkteki modelleme gibi bir modelleme yapabilmek ve bunu bir cnc veya 3d printer yardımıyla yazdırmak istiyorum solidworks gibi cad cam programlarının derslerine baktığımda motor araba gibi fazla ince ayrıntı olmayan şeylerle karşılaştım bana önerebileceğiniz program nedir? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekürler

2013-12-09 06:19:04
  • Erkek
rhinoceros,catia,solidworks,alias surface ilk aklıma
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

rhinoceros,catia,solidworks,alias surface ilk aklıma gelen üretime yönelik modelleme programları.

solidworks işlerine ayrıntılı değil diyorsanız size aklınızdaki ayrıntının ne olduğunu sormak isterim.

Örnek olarak verdiğiniz linkteki işin yapıldığı program zbrush ayrıntılı modelleme yaptığınız taktirde bu cad cam programları ile de detay alırsınız izlediğiniz derslerde büyük ihtimalle sadece ana hatları modellemeyi anlatmıştır detaylandırmak size bağlı, yok eğer detaydan kastınız render ise rhino programı ile kullanabileceğiniz render motorları mevcut.

MODO, rhino
2013-12-09 08:15:47 Edit:2013-12-09 11:10:45
  • Erkek
Öncelikle ilgilendiğiniz ve cevap
serdar585869serdar dede

Öncelikle ilgilendiğiniz ve cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.zbrush programında yapılan örneklere şimdi baktım ve ortaya çıkan tasarımlar benim işimi fazlasıyla görür ancak dediğim gibi örneğin bir 3d printer yardımıyla zbrush ta yaptığım bir tasarımı yazdırabilir miyim yada 5 eksen bir tornada bunu uygulayabilir miyim.

şöyle birşey de sormak istiyorum benim için uygun bir ücret karşılığında tasarım yapabilecek birini bulabilir miyim.Elimde mevcut olan resimlerin 3d tasarımını yapabilecek birini bulmam zor olurmu. Bazı yerlerle görüştüm fakat ufacık bir köpek figürü için 300 tl civarı bir fiyat söylediler bu işlerin piyasası böylemidir tekrar teşekür ederim

2013-12-11 03:00:09 Edit:2013-12-11 03:08:40
  • Erkek
pardon ya ben yanlış
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

pardon ya ben yanlış anladım ya siz sanayide kullanacağım dediniz ancak organik modelleme mi

MODO, rhino
2013-12-11 09:36:14
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!