Genel Konular : Fuar Stand Tasarımı

Fuar Stand Tasarımı
DogacanDoğacan IşıkhanAvatar

Merhaba arkadaşlar. Soracağım konu biraz tekdüze gelebilir fakat kafamı kurcalamaya başladığından forumda paylaşmak istedim. Endüstri Ürünleri Tasarımcsym. Freelance tasarmci olarak bir sene calistiktan sonra yaklasik bir senede fuar stand tasarimcisi olarak calistm. Bu surecte elde ettigim gelir yetersiz oldugndan baska firmalar arastrmaya basladim fakat teklif edilen maaslar birbirinden uzak ve tutarsiz geldi acikcasi. 3d programlarina iyi derecede hakimim ve malzeme bilgim cok iyi olmasada var. Bir senelik bu alanda calismis biri olarak sizce ortalama ne kadar gelir kafamda canlanmali? Bu alanda tecrubeleri olan arkadaslar yardimci olur ve tecrubelerini paylasirsa sevinirim.

2013-07-30 22:41:16
  • Erkek
Akadaşım sana bir rakam
gasiyanDevrim ErdalAvatar

Akadaşım sana bir rakam söylemek ne kadar doğru olur bilmiyorum.
iş bulma ve maaş olayı pazarda satılan domates gibidir.Aynı domatesi biri 3 satar biri 5 e hangisinin ağzı iyi laf yapıyorsa o daha iyi satar,birde müşteriye bağlıdır rakam.
Burada rakam teleffuz etmeyede gelmiyor herkes çıldırıyor ama kafada bir rakam belirmesi için şunu paylaşayım..

"Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yapılan iş birliği protokolü ile mühendis, mimar ve şehir plancıları 2013 yılı için asgari brüt ücret olarak belirlenen 2 bin 700 TL`nin altında çalıştırılamayacak."

Bu yeni başlayanlar için öngörülen rakam sende kendini bunun içinde bir yerlere koy,tabii yaptığın işe de güveniyorsan.

fuar sektöründe 800 e çalışanda gördüm 5000 üzerinde alanda,her zaman için kendi rakamını kendin belirlersin...

www.dvamimarlik.com
2013-07-31 00:02:46
  • Erkek
Cok tesekkurler Devrim. Bu
DogacanDoğacan IşıkhanAvatar

Cok tesekkurler Devrim. Bu sektorde asgari ucrete calisan ve isin ne diye sordugunda sadece `cizimci` diyen adamlar da gordum. Kafa karismiyo degil :-)

2013-07-31 01:03:32 Edit:2013-07-31 01:06:43
  • Erkek
zaten bir firma ilanında
gasiyanDevrim ErdalAvatar

zaten bir firma ilanında tasarımcı ve tekniker gibi yazılar varsa kesinlikle başvuru yapma...

www.dvamimarlik.com
2013-07-31 08:37:16
  • Erkek
Neyazıkki piyasada maaşları çalışan
mardulakOgan BİRANAvatar

Neyazıkki piyasada maaşları çalışan değil işveren belirliyor. Örneğin, İş yoğunluğundan dolayı yeni personel ihtiyacı dolan bir firmaya gittiniz ve üç senedir çalışan kişi 1500 TL alıyor diyelim. Siz de 3000 TL istediniz. Sana 3000 vereceğime 3 tane 1000 TL ye adam alırım diyorlar hemen. Ev geçindiren çoluk çocuk sahibi insanlar da hakettiğinin yarısı bile olmayan rakamları kabul ediyor maalesef.

Yakın meslek grubundan tanıdığınız herkesle (çalışan ve işveren) görüşüp, o şehrin ve sektörün ortalama fiyat aralığını çıkarıp ona göre bir fiyat belirleyin bence. Hatta gidebildiğiniz kadar iş görüşmesine gidin. Bir ay içinde 15 iş görüşmesine gittiğimi hatırlıyorum. Teklif edilen en yüksek rakam 1500 TL idi. O da tanıdık hatrına. Çok çok iyi olsanız bile ortalama ve ortalama altı firmalarda yüksek rakamlar mümkün değil alamazsınız. İyi firmalara da zaten çok iyi birkaç kişi iş yapıyor. Ne kaldı geriye: yurt dışı. Yurt dışına iş yapmak için de çok iyi olmanız lazım tabi. Yurt dışına iş yapan tecrübeli arkadaşlar var. Onlar daha ayrıntılı bilgi verirler. Zaten Türkiye`de sanat nezaman değerli olmuşki..

Kamu, belediye gibi resmi kurumları baz almak da çok doğru değil bence. İşini hakkıyla yapanları ve hakkıyla bir yerlere gelenleri tenzih ederim.
Kamu ve belediyelere girmek ayrı bir muamma, girdikten sonrası ayrı..

Mimarlar odasının belirlediği taban proje fiyatları da var ona bakarsanız. Hangi inşaat firması uyuyor buna. Yapılanlar bilinse de ben dile getirmeyeyim şimdi. Warez paylaşıma girmesin :)

Yazdıklarıma katılan olur katılmayan olur. Meslektaşlar ve yakın sektör çalışanları olarak, birbirimizle değil sektörü bu hale getirenlerle kavga etmeliyiz. İçimizdeki irlandalılar ayrı tabi :)

www.birantasarim.com
2013-07-31 09:25:57
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!