Genel Konular : bu donanımda bu fps normalmi ?

bu donanımda bu fps normalmi ?
s3z4iSezai DündarAvatar

öncelikle donanım bölümünde konu acamadıgım icin burda acmak zorunda kaldım simdiden özür dilerim.

topladıgımız bilgisayarın donanımı;

quadro 4000
Intel(R) Core(TM) i7-3930K CPU @ 3.20GHz 6 cekirdek
32gb ram 1600 mhz
gigabyte X79-UD3

bu bilgisayarla 9m polygon varken sahnede en fazla 10 fps alıorum cok az değilmi ? donanımımızda bi uyumsuzluk mu var ? yardımcı olabilirseniz cok sevinirim saygılar...

2013-02-14 13:18:57
  • Erkek
kesin birşey söylemek mümkün
cebliyunus akdagcik

kesin birşey söylemek mümkün değil. sahneye göre değişebiliyor.

öncelikle eğer yüklemediyseniz quadro performans driverlarını yüklemeniz gerekiyor.

gtx580 oyun kartı ile 20m üzeri sahnede 10fps ile çalışıyorum. quadro4000`in o sahnede daha hızlı çalışması lazım.

www.cebli.com
2013-02-14 14:28:04
  • Erkek
teşekkür ederim cevabınız için
s3z4iSezai DündarAvatar

teşekkür ederim cevabınız için asıl merak ettiğim konu o parçaların içinde düşük kalmış yükseltilmesi gereken bi donanım varda o yüzden mi wievportta fps düşük çünkü bukadar yüksek fiyatları olan parcalarla bu performans hayalkırıklığı oldu

2013-02-14 15:45:23
  • Erkek
donanımınız gayet iyi. quadro
cebliyunus akdagcik

donanımınız gayet iyi. quadro ile ilgili doğru driverları yüklediğinizden ve ayarları doğru yaptığınızdan eminseniz sorun büyük ihtimalle sahneyle ilgilidir.

sıfırdan yeni bir sahne oluşturup şuanki dosyayı yeni sahneye merge ederek bir deneme yapın.

www.cebli.com
2013-02-14 15:58:33 Edit:2013-02-14 16:48:34
  • Erkek
sorun.ramlerde
marsaygazi kırnakAvatar

hocam aynı derdi bende yaşadım hemde quadro 5000 de sorun ramlerden kaynaklanıyor düşük cl değerli ve yüksek frekanslı ramle denerseniz farkı görürsünüz fpsnin anasını ağlatıyor 60 milyon un üstünde banamısın demiyor:)
bir diğer neden sağnendeki hazır modeller olabiliyor.

www.ergadesign.net
2013-02-14 16:49:22
  • Erkek
rica etsem kullandıgınız ram
s3z4iSezai DündarAvatar

rica etsem kullandıgınız ram i söylermisiniz

2013-02-14 16:57:30
  • Erkek
Rakamlara çok takılmamak gerek.9m
3ddesigner3d designer

Rakamlara çok takılmamak gerek.9m poligon vs gibi..Önemli olan sahnenin içeriği..Ayrıca sisteminizde çok iyi değil.İşlemciniz düşük, o pcyi alana kadar Xeon çift işlemci alsaydınız o fps sorunu olmayabilirdi. O kadar ram fps ye etki etmez. 8gb ramde olsa aynı fps alırdı. siz ram e abanmışsınız yok yere.ekran kartıda tek basına fpsyi etkilemeyeceği için, tek sorun o görünüyor.Yanlış yapılandırılmıs pclerde böyle sorunlar oluyor. Stabil çalışma sorunları oluyor.

2013-02-14 17:16:57 Edit:2013-02-14 17:21:06
  • Erkek
..
marsaygazi kırnakAvatar

hocam arkadaşın 16 gb cl 9 ramlerini taktım, benim 32 gb cl 11 ramlerden üstün geldi aynı sahnede büyük fark yarattı ama 3d designer ın dediği gibi belkide benim ramler stabil değildi

www.ergadesign.net
2013-02-14 17:31:27
  • Erkek
tesekkür ederim cevaplar icin
s3z4iSezai DündarAvatar

tesekkür ederim cevaplar icin rame abanma konusunda haklısınız ama ram cok pahalı olmadıgı icin sorun değil yanlıs yapılandırmaya gelince benim yeterli donanım bilgim olmadıgı için işlemci bize yeterli gelmişti i7 3930k düşük bi işlemci gibi gelmemişti hic bize ki toplayan arkadaslar daha düşük bi işlemci kullanmışlar bu işlemciyle değiştirip yeterli olurmu diye sordugumda 3930k o sisteme fazla bile dediler :)

2013-02-14 17:50:02
  • Erkek
İşte ram pahalı birşey
3ddesigner3d designer

İşte ram pahalı birşey olmadığı için demişsinde, ram o kadar pahalı bir şey ki bunu toplama pc toplatanlar bilemez. İş istasyonu alsaydın ne demek istediğimi anlardın. İş istasyonun rami normal rami direk 2 ye katlıyor performans ve kalite olarak.Senin ram iyi güzel az değil ama, o öyle sanıldığı gibi şaşalı 32 rakamının kendisi gibi performans vermez tek başına. İşlemcinle ve işletim sisteminle stabil çaşışması için toplama pcler toplanırken rakamlardan çok mühendisliğe dikkat etmek gerekir. Malesef piyasada o kadar çok kişi artık pc topluyorki bu iş mühendislikten çıkmış,Manifoldlu şahin yapma gibi bir olaya dönüşmüş.O yüzden benim her zaman dediğim bişey var. 10 bin tl ye 32 gb ramim olcağına . 20 bin tl ye 8 gb ramim olsun stabil çalışsın.İş istayonları çok pahalı ama hakkını veriyor. o yüzden ben birazda toplamaya karşıyım. Neyse siz artık bu şekilde idare edeceksiniz.Yapacak birşey yok şu saatten sonra zaten. makine alınmış olan olmuş.

2013-02-14 18:27:47
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!