Bilgisayar Donanım : bilgisayarım sanal çekirdekleri görmüyor
merhaba arkadaşlar,
dell t5500 workstation`ım var ve üzerinde xeon E5620 marka 2 adet işlemci var işlemcinin özelliklerinde 4 gerçek sanalde 8 çekirdek olarak görünüyor heryere baktım ama benim pc de agıt yöneticisine girdiğimde de 8 çekirdek görünüyor 16 adet görünmesi gerek miyor mu? cinebench te test yapıyorum 8 çekirdekle render yapıyor. benun nedeni ne olabilir bilen veya tahmin eden arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
saygılar...
- Erkek
görev yöneticisi performans sekmesinde kaç slot var sanal slotlarıda orada görebilirsin. vray`de render al 16 kutucuk çıkarsa sorun yok. render alırken aç görev yöneticisi/ performans sekmesini 16 adet slotunun hepsi %100 kullanılıyorsa sorun yok.
- Erkek
bu arada işletim sistemi ile ilgili veya 32- 64 bit olma durumu gibi sorunlarda olabilir.
- Erkek
ben hala anlamış değilim dediğiniz yerleri de kontrol ettim ama hep 8 slot var ve sistemim win7 profesional 64 bit lisanslı performansı düşük gibi geldi bana bu haliyle cinebench puanı 6.33 bu işlemcilere göre az değil mi sizcede
- Erkek
bende de t3500 var bios ayarlarında işlemci ayarlarına bakmanızı öneririm
- Erkek
gökhan bey önerinize hiç bakmadım birde oraya bakalım teşekkürler
- Erkek
Aynısı bende de oldu toplam 24 çekirdek gözükmesi gerekirken 12 çekirdek gözüküyordu. Burdan yardım istedim sağolsunlar ilgilendiler.
- Biostan işlemci ayarlarından Hyper thread i aktive edince sorun çözülüyor.
Biçok workstation bu şekilde geliyormuş herkese ordan açılması gerekiyor.
arkadaşlar ilginiz için ve yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim dediğiniz gibi bios tan aktif edildiğinde herşey istediğim gibi görünüyor.
- Erkek