3ds Max : ışık ayarı
arkadaslar az öncede bu soruyu sordum ama neden silindi bilmiyorum.. light trace le ne kadar gerçekçi sonuç alabilirim.. özel ayarları varmıdır..
- Erkek
Ortanın %15.5,95 derece yukarısı kadar gerçekçi sonuç alırsınız
hocam cok özür dilerim yani maxde yeni oldugum ve vray veya mental ray bilmediğimden light trace kullaıyorum.. şimdi bu dediğinizide pek anlayamadım kusura bakmayın.. :(
- Erkek
light trace ile sonuç alamazsın mental ray kullan ben öyle yapıyorum.
Mantık şu , dünyada direk ışık vurmayan yerlerde aydınlıktır örneğin evlerin içi mağralar vs. bunun sebebi nedir?
Bunun sebebi atmosfer olmasıdır. O halde
Madde -1
Her renderde phisc sky kullanmalısın yada hdr gökyüzü ( bu konuları araştır)
Madde -2
İç mekan renderi yapıyorsan mutlaka fotometrik ışıklar kullanmalısın en gerçekçi sonucu bunlar verir
Madde -3
Özel bir nesne renderi yapıyorsan, reklamcılar nasıl fotograf ceker bir perde koyar 2-3 ışığı dolaylı olarak yansıtır sende öyle yapacaksın
Madde - 4
Mental yada vray yada başka bişey fark etmez bunlar hepsi için geçerlidir ama scanline render ile iyi sonuç alamazsın tıkanır kalırsın hiç uğraşma.
hocam çok teşekkür ederim verdiğin cevaptan dolayı.. ben en iyisi mental ray kullanmayı öğreniyim.. peki mental raydada phisc sky yada hdr gökyüzü kullanmak zorundamıyım..
- Erkek
Evet yoksa sonuçlar iyi olmaz. Bunların amacı bir ozon tabakası yaratmaktır. Böylece ışınlar daha gerçekçi dağılır. Bu konuları netten araştırabilirsin .
peki tavsiyeniz içn çok teşekkürler..
- Erkek