3ds Max : MODELİN DOĞUŞ ANİMASYONU?...
merhaba... 3ds max`de yeniyim ve autocad ile modellediğim projeyi 3ds max`de herşeye hazır hale getirip işimi tamamlayabiliyorum. fakat, siz profosyonellere saygısızlık olarak görmezseniz sorum şu olacak; modelimin parçalanmış bir şekilde sahne dönerken, modeliminde ayrıca kendi etrafında dönerek biraraya yerden yukarı doğru oluşmasını yada doğmasını nasıl sağlarım? teşekkürler...
- Erkek
valla hocam hiçbirşey anlamadım :)))
- Erkek
3ds max`de modelimin yerden yani topraktan yukarı doğru oluşmasını ve bu oluşum esnasında sahne dönerken modelimin de kendi etrafında dönerek oluşmasını sağlayan animasyon istiyorum ama istememle olmuyor işte ...
- Erkek
o dediğinizi yapmanız için ileri düzeyde animasyon bilgisine sahip olmanız gerek, size burda onu anlatsalar bile yapmanız çok zor
- Erkek
menü yada konu başlığını verirseniz belki net`te bulabilirim...
- Erkek
anladığım kadarıyla ;
http://www.tr3d.com/galeri/proje/2e6/
böyle bir çalışmadan bahsediyorsunuz. Eğer doğru anlamışsam. araştırmanız gereken konular ; temel animasyon teknikleri ve maxscript. allah kolaylık versin.
- Erkek
evet atakan kardeş tam anlamıyla bu!.... ne bi eksik ne bi fazla!... peki işim çok mu zor?...
- Erkek
çok zor değil tabiki ama çok kolayda sayılmaz. Dediğim gibi böyle bişeyi yapabilmek için öncelikle temel animasyon tekniklerini öğrenmek lazım. forumdaki dersleri inceleyerek işe başlamalısın.
- Erkek
çok teşekkürler atakan kardeş. bu arada çalışmalarına baktım da hepsi birbirinden muhteşem, beynine sağlık (hani derler ya emeğinize yada elinize sağlık diye, yok arkadaş, önce beyne sağlık) peki bana bi püf noktası verebilirmisin yada öyle bişey varmı? tekrar teşekkürler...
- Erkek
yorumun için teşekkürler ama inan, ben çalışmalarımın muhteşem olduklarını düşünmüyorum olsa olsa "orta düzey" çalışmalar diyebiliriz. püf noktasına gelince; aslında benim bildiğim bir püf noktası yok bu işin eğer hevesliysen bol bol izlemek ve bol bol eksersiz yapmaktır diyebilirim.
- Erkek