3ds Max : Network render da HDRI problemi
Arkadaşlar selamlar , siteye yeni üye oldum , herhangi bi tanışma başlığı görmediğim için konu açmadım , varsa konu açaiblirim.
Problemime geleyim ,
3 bilgisayar ile network (distributed) render alıyorum.Max e harici RPC ve autograss pluginler de kullanıyorum.Herhangi bir proble olmadan render ı alıyor.Ama sahnedeki yansıma ve gökyüzüne HDRI atadığım zaman networkta problem oluyor.
Ana bilgisayarın render aldığı core lar normal render alırken ; diğer pc lerin redner ettiği core larda HDRI yokmuş gibi siyah render alıyor sahneyi.
(3 bilgisayarda da mapler-HDRI ler aynı kaynaklarda)
Çözümü nedir?Bi fikriniz varmı?
- Erkek
Mapleri ana bilgisayardan okutma seçeneğini bir deneyin diyeceğim. geçen gün ben de de oldu distibuted rendering sekmesinde map leri de ana bilgisayardan okumasını söyledim halloldu.
- Erkek
``geçen gün ben de de oldu distibuted rendering sekmesinde map leri de ana bilgisayardan okumasını söyledim halloldu.``
Bu bahsettiğiniz ayar distributed render ayar menüsünde tam olarak nerede?Bu sorunum haricinde ; diğer mapler için de büyük kolaylık olur benim için , her yeni map i 3 pc de de aynı kaynağa koymak her seferinde çok zaman kaybettiriyor..
Bu arada problemle ilgili konu açmadan en az 2 saat önceden beri uğraşıyordum.Pc leri tekrar birbirine tanıttım , programları plugin leri tekrar kurdum , dosyaları düzenledim , hdri ların olduğu klasörü aynı kaynaklara koydum (bi kere c ye bi kere c program files a attım), hdri ı değiştirdim vss vss hiçbi çözüm bulamadım....Taaki ; render edeceğim hdri ı direkt c ye atana kadar :D
Diğer dosyaların kaynakları da birebir aynı olmasına ramen , sadece render da kullanacağım hdrı dosyasını direkt c ye atınca çalışıyor nasıl oluyosa.
Max çok ilginç , kafası karışık bi program , bu gün bi kez daha anlamış , teyid etmiş oldum...:D
- Erkek
Ya ben Mental Ray kullandığımdan hemen menü içinde ama Vrayde bu iş nasıl yapılıyor bilmiyorum. Mental Rayde Render Setup Meüsündeki Processing tabda.
- Erkek