3ds Max : Görünmeyen kısım yapmak ?
Merhabalar herkese. Kolaylıklar
Ben bir logo yaptım fakat bu binanın alt tarafının görünmesini istemiyorum. Ancak üst kısmı da hareketli . Görünmesi gerekiyor. NE yapmam gerekli acaba.
Şöyle izah edeyim : Bir box oluşturdum , buna hareket verdim. Ama ben bu box`un yarısından aşağısının görünmesini istemiyorum. Hareket etsin ama bu arada...
- Bayan
Kamera varsa sahnede boxun görünmesini istemediğiniz kısmını kameranın görüş açısı dışında tutun.
- Erkek
Yo yo öyle demek istemiyorum. Logonun içinde bir box var. O box hareketli birşey. Boxun altında da başka birşey var. Yani onunda görünmesi şart..
Kamerayı kullanmak olmaz sanırım..
- Bayan
Slice modifieri uygulayın. Slice planei görünmesini istemediğiniz sınıra yerleştirin. Remove bottom seçeneğini seçin.
- Erkek
Box`a atayacağın malzemeyi o şekilde 2 parçadan oluşturabilir ve alt kısmını "opacity" 100 yapıp "Uwv" ile ayarlayabilirsin. dilediğin zaman opacity değerini 0 yaparak görünür kılabilirsin.
Box`ı 2 parça yapıp altındaki kısmı (sağ tıklamayla )"object properties"den görünmez yapabilirsin.
Box`ı küçük yapıp görünmemesini istediğin yeri yapmayabilirsin.
Box`ı "poly"e çevirip ortaya segment atıp alt kısmı ayrıştırarak ve poligon yüzeylerini ters çevirerek ("flip") "object properties"ten "backface cull" yapabilirsin.
Amacını tam anlamadım ama, böyle birkaç seçenek daha bulunabilir.
- Erkek
Volkin efendi tşk ederim cevabın için. Acaba bu şekilde bir örnek varmı. Yabancı dilde de web de arattım ancak bulamadım örnek tutorial vs... Sende varmı..
- Bayan
ProBoolean komutu ile yapabilirsiniz.
- Erkek
Bahsettiğim yöntem çokta kompleks bir işlem değil Kerem. Slice modifieri incelediğinde çabucak çözebileceğini düşünüyorum. Ama her ihtimale karşı modifierin çalışma mantığını anlaman için birkaç youtube videosu buldum. Kolay gelsin.
- Erkek
Volkin kardeş, evet istediğim buydu. çok teşekkürler. şimdi eve gidince denemek kaldı. Sana bir kahve borcum oldu :) sağolasın.
- Bayan
Slice tamda istediğim sonucu verdi. Ancak animasyonda istediğim sonucu alamadım. İstediğim şuydu
Bir tekerlek yapıp içine bir yazı yazıp O tekerleği hareket ettirmek. Yazı sabit kalsın ama tekerlek dönecek. Mesela bir lastik reklamı düşünün Lastik dönüyor olduğu yerde, gövdesinde markası felan. Ama içinde bir yazı daha. Umarım anlatabildim...
- Bayan