3ds Max : archive 3d malzeme atama
merhaba arkadaşlar archive3d.net adresinden indirdiğim çizimlerin içerisinde .gsm - .mtl gibi dosyalarda iniyor. çizimi max e import ettiğim zaman malzeme atanmamış şekilde çıkıyor malzemeleri tek tek ben atıyorum ama nesne tek parça olduğu için bu durum zor oluyor. .gsm veya .mtl dosyasını kullanarak materialleri çizime kolay bir şekilde atama yolu var mı?
- Erkek
Tavsiyem Archive 3D gibi sitelerin modellerini direkt kullanmayın.
Mesh olarak geliyor, tüm tüzeyler üçgen, topolojileri inanılmaz bozuk. Ya da biraz uğraşarak topolojiyi düzeltip materyallerini kendiniz ayarlayın.
- Erkek
3dsky, 3dearth, cgtrader den çek modellerini
- Erkek
erdem hocam teşekkürler, dediğiniz gibi bayağı uğraştırıyor ama bazen modellemek yerine hazırı kullanmak kolay oluyor. hazır da bedava olunca cabası oluyo :)
soner hocam bu siteleri bilmiyordum çok teşekkür ederim arşivime ekliyorum...
- Erkek
erdem hocam 3d earth sitesinden free olanları indiremiyorum upload zorunluluğu veya başka bir durum mu söz konusu ? free download butonuna tıklamama rağmen işlem gerçekleşmiyor.
- Erkek
- Erkek
http://tparser.org/evermotion
Archmodel olan sadece birer model oluyor max dosyalarının içinde fakat
bu verdiğim linkde bide bak archinterior olan var onlar iç mekan bende 1 den 32 ye kadar içindede 10-15 arası full her şeyiyle iç mekan modeli var bunda
birde archexterior var buda full her şeyiyle dış mekan 1 den 25 e ladar var bende mesala ama sürekli yenileri çıkıyor evermotion sitesinde orda parayla satıyorlar bu modelleri.
texture, insan, materyal daha bir bölüm var bunların içinde fihristlemişler modelleri işte bu modeller çok başarılı.
Zaten bu forum sitesindeki herkezde mutlaka bu evermotion modellerini kullanarak dışarıya iş yapar her şeyi kendisi modellemez modelleri tutar çeker sahneye ışık ve renderini alır yapılacak büyük kaba inşaatleri kendileri yaparlar evin içindeki dışardaki ağaçları felan böyle bu evermotion modellerinden yaparlar genelde.
- Erkek