3ds Max : Gölgelerin Karmaşası Sorunu
a objesi b ojbesinin gölgesini alacak
c objesi b objesinin gölgesini almayacak
Bunu 3ds max de nasıl yaparız :)
Vray sun kullanıyorum.
- Erkek
Bana da lazım yardım eden olursa çok iyi olur.
- Erkek
veya bir objemiz var, seçtiği bir objeden gölge almayacak? ama seçilen obje diğer objelerden gölge almaya devam edecek.
- Erkek
Hiç denemedim uzun zamandan beri vray de kullanmıyorum ama mantıken 2 vray sun kullanarak,bir objeyi Include diğer objeyi de Exclude yaparak olabilir diye düşünüyorum.
- Erkek
Malesef istediğim sonuç olmuyor.
"bir objemiz var, seçtiği bir objeden gölge almayacak? obje diğer objelerden gölge almaya devam edecek."
yapmam gereken bu aslında ama biraz karışık.
- Erkek
Nesneyi seçip sağ tuş properties ve vray propertieste cast shadows gibi bir seçenek olması lazımdı bilgisayar açık değil bakamıyorum
Bulamadım? Tahminim script ile kolayca çözülür de script konusunda hiçbir bilgim yok? Bilgisayarınızı açtığınızda bakabilme şansınız var mı Serdar bey?
- Erkek
Ferit bey benim sorunum karmaşık, o istediğim sonucu vermiyor malesef, şöyle özetleyim, aynen zemine kutunun gölgesi düşmeyecek ama çaydanlığa kutunun gölgesi düşecek :)
- Erkek
hangi objenin hangi obje ile etkileşime geçmesini pek anlamadım ama sen biliyorsun nede olsa :) o objelere sağ tıklayıp vray propertiesde matte object var hemen altında da affect alpha var o kısımlarla tek ışıkla sen işini çözebilirsin ama deneme yapmak lazım hangisi +1 hangisi -1 değerler verilecek denemeden ben bişey söleyemem buradan ama o kısımla işini halledersin
- Erkek