3ds Max : vertex weld komutu sorunu
- Erkek
gördüğüm kadar resimdeki bir vertex polygonun ortasında, diğeri ise açık. ondan olabilir. öyleise weld ettikten sonra modelin içinde gizli polygon kaliyorsa onu sil yeniden weld yap
- Erkek
vertexleri snap ile birbirerine hizaladim iç tarafında kalmadı sanırım ama dediğiniz gibi tekrar bakarım ama her halikularda 2 vertex direk weld olmaları gerekmez mi ayak kısmından hiçbir vertei vucuda weld yapamadım
- Erkek
her vertex weld olmaz. eğer ayni edgenin uzerinde değilse ve biri açik diğeri kapalı ise weld olmaz. snapi kullanma seni yanıltır, üstüne koyar ama birleştiremez. en iyisi sen target weld kullan daha iyi anlarsın weld ne durumlarda geçerlidır
- Erkek
nasıl olacak ama dediğiniz taget weld ile anladım mantığını 2 vertex sanırım aynı edge üzerinde olmalı ama benim gövde kısmım ayrı bacak kısmım ayrı modellendi ikisini attach ile birleştirip vertexleri weldlemem lazım ama olmuyor olmas gerekmez mi ben bu bacagı gövdeye nasıl birleştirebilirim ki
- Erkek
Arkadaşım weld ettiğn vertexleri polygonun son noktalari olmalı, yani o noktalarda model bitiyorsa ve içi görüniyorsa ozaman sorunsuz ekleyebilirsin
- Erkek
Teşekkür ederim ya ben anlatamadım yada siz farklı anladınız ama söylediklerinzden yola çıkarak buldum sanırım gövde ve bacağı yan yana getirip weld ile birleştirmeye calısıyordum şimdi gövde ve bacağı yan yana tekrar getirip her ikisinin de birbirine bakan yüzeylerini sildim delik gibi sonra vertexler birleşti yardımınız için teşekkür ederim ve sabrınız için
- Erkek
- Erkek