3ds Max : Unwrap uvv Sorunu
merhaba arkadaşlar.çok büyük bir alan kaplayan asfalt yolun dokusunu photosopta çizgileri ile birlikte düzenleyip unwrap uvv ile kaplamak istiyorum.Fakat alanın büyük olması sebebiyle photoshopta hangi asfalt dokusunu yerleştirsem pixelleşmeye başlıyor.büyük çözünürlüklü asfalt kaplamayı küçültünce pixelleşiyor , küçük çözünürlüklü kaplamalar zaten kalitesiz çıkıyor.bunun orta yolunu nasıl bulabilirim ve en pratik yoldan nasıl yapabilirim.hayırlı çalışmalar.
- Erkek
İstediğiniz kalitede bir çözünürlükle ayarlayıp kendini tekrarlamasını neden sağlamıyorsunuz.
Doku tekrarından kaçınmak için blend materyal ile bir kaç gölgeli doku üstüne bindirip tekrar eden görünümü bozmayı deneyebilirsiniz.
- Erkek
dikişsiz texture yapmak ile alakalı bir problemim yok.Lakin unwrap yapacağım alanı render alıp photoshopa attığım vakit hangi çözünürlükte asfalt koyarsam koyayım onu çok küçültmem gerekiyor.Çünkü alan çok büyük ve asfaltın orantısı doğru olması gerek.Örneğin 10.000 x 10.000 çözünürlüğünde bir unwrap renderini photoshapa atıp 5000 çözünürlüklü bir asfaltı küçültsemde , 1000 px çözünürlüklü bir asfalt fotoğrafını da küçültsem asfaltın kalitesi çamur gibi oluyor . Benim asli problemim budur.
- Erkek
Nesneyi küçült sadece nesneyi kaydet yeni bir max ile aç unwrapi ayarla kaplamanı ata ve kaydet sonra asıl dosyaya nesneyi merge ile çağır ve scale ile büyüt.
söylediğinizi deneyeceğim.nesneyi küçültmekle alakasını çözemedim fakat inşaallah olur.Sağolun
- Erkek
sorunu bu yöntemle de çözemedim Serdar Bey .
- Erkek
O da güzel ölçü sistemini düşürüp dene istersen başka bir çözüm gelmiyor şu an aklıma
multi tile texture . bunu araştır
asfalt yapacağın alan çok büyük olduğu için tek bir uv pack yeterli olmaz.
birden fazla uv packler açman lazım. aşağıdaki linkteki ekran görüntüsü sana yöntem için fikir verecektir.
http://amplify.pt/wp-content/uploads/2014/08/shot14.jpg
- Erkek
sağolun yavaş yavaş çözüme gidiyoruz heralde . Bir araştırayım
- Erkek
rakunner dediğin teknik şu mu acaba ? https://www.youtube.com/watch?v=JKrfaD3_rng
- Erkek