3ds Max : haır and fur renderframede gorunmuyo
merhaba arkadaslar peysaj mımarısı ucun cımen yapıcam ancak render frame penceresını aktıv etdıyuım zaman hem renderde hemde cam yansımasında gozukmuyo,,,,,,,,yardım lutfen
- Erkek
hair and fur ile bende halı yapmıştım render bittikten sonra hair and fur işlemi yapıyor sonra görünüyor
- Erkek
render motorunuz nedir bilmiyorum ama http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/render_hairfur.htm buraya bakmanızı tavsiye ederim
- Erkek
Gokhan bey dedıyınız gıbı yaptım...render alıyuorum sımdı bakalım nasıl olucak?
- Erkek
Frame bfferi aktiv etmedigim zaman gorunuyo ancak aktiv ettiyim zaman gozukmuyo
- Erkek
dikkat et mustafa bende oluyor
- Erkek
Hair and fur kullanırken bende gölge problemi yaşıyorum, o nedenle meshe çeviriyorum genelde, ancak çimen için çok ağırlaşır sahne. Vraydisplace yada vray fur deneyebilirsiniz. Onlarda problem olmaz, sanırım.
- Erkek
sorun şu:
menüden rendering/effect`te hair and fur eklenir sahneye hair and fur koyduğumuzda. oradaki hair`i buffer değil de mr prim yapıyoruz.
vray kullanıyorsanız bazen vray-hair pluginini uykuda bırakıyor. onu da şöyle yapıyoruz:
customize/plugin manager`dan vrayhairobje.dlo`yu bulup sağ tıklayıp aktif ediyoruz. dlo nun ismini tam hatırlamıyorum ama vray ve hair kelimeleri geçen bir tane dlo var zaten.
- Erkek