3ds Max : Renderda siyah leke sorunu.
Merhaba arkadaşlar;
Hazırladığım sahne içine doğal olarak bir den fazla ışık koyuyorum. Fakat hangi ışık veya kaç adet ışıktan sonra oluyor bilmiyorum. Renderda küçük siyah lekeler/benekler görmeye başlıyorum.
Clt trshld veya noise trshld ile alakası yok eminim; çok 0.0001`e indirip denedim sonuç yine aynı. Irra map de 70/30 ayarlı. Light Cache değeri 2800`de. Adaptive DMC ve Exponential ayarlı. Gamma 2.2` de.
Sonuç olarak delirmek üzereyim. Lütfen bilgisi olan arkadaşlar ivedi bir şekilde yardımcı olurlar ise çok müteşekkür olacağım.
- Erkek
Render görüntüsü paylaş bakalım.
- Erkek
Yavuz bey. Aldığınız Render nerede :)
Onu görelim lütfen.
- Erkek
Anlıyorum yavuz bey sizi, lakin resim yüklemenizi şunlar için istiyoruz O lekeler kullandığınız ışıkların subdivision ayarlarından olabilir veya ışık yetersizde olabilir. Veya veya diye gider bu konu. Anlatabilmişimdir umarım. Bu yazdıklarımı kontrol edip basit bir deneme yapın sahnenizde bakalım ne olacak.
- Erkek
https://imagizer.imageshack.us/v2/1735x976q90/540/JuxUpo.jpg
Render örneği burada Orhan Bey. Sonunda becerdim! :)
- Erkek
sayın Yavuz dalgıç
Şükürler olsun sahneyi gördük :) Render ayarlarında bir sorun yok diyorsanız,
Işıkların subdivision değerleri nedir? Biraz yükseltip basit bir region render alırmısın?
- Erkek
Hepsi 570 de ışıkların.. Fakat ışıkların hepsini silip sadece pencereye koyduğum vray plane light ve vray sun ile alınca pürüssüz oluyor. Mekanın içinde ki
vrayplanelightlar`ın veya vrayieslerin sayısını arttırınca lekeler bir anda ortaya çıkıyor.
- Erkek
ışıkarın subdivision değerlerini yükseltmelisiniz.
Dediğim gibi, 1.ışık yetersiz olduğu zaman, 2.Işıkların subdivison değeri düşük olduğu zaman bu lekeler çıkar.
Işıkların subdivision değerini biraz yükseltin farkı göreceksiniz
- Erkek
https://imageshack.com/i/f0FXT7e5j
Region`da vraylightlar: Resolutionlar570. Subdivisionlar 12. Lekeler küçülmeye başladı. Sanırım 12`den 20 ye falan çeksem bu iş çözülücek.
Çok teşekkür ederim Orhan Bey.
- Erkek
Rica ederim yavuz bey. Doğru yoldasın,25'e kadar yolu var. Makinayı biraz terlet
- Erkek