3ds Max : dosya boyutu
Arkadaşlar 3d max dosya boyutu çok büyük olduğundan maxde çalışamıyorum acaba 3 tane bilgisayarı ağdan birbirine bağlayıp tek bilgisayarda çalışabilirmiyim.Bu şekilde render alındığı hakkında birçok yazı okudum ama benim istediğim ekranda çalışmak bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Bildiğim kadarıyla hayır. Yani render alabilirsiniz bir çok bilgisayarla aynı anda. Ama çalışmanız ekran kartına ve ram e bağlı bir durum. Çalışmanızı rahatlatmak için PROXY çözümlerine bakabilirsiniz.
- Erkek
küçükte bir ayrıntı..
objeleri intance ile kopyalayınca poligon sayısı artıyo ama dosyanın kayıtlı boutunda oynama olmuyo nerdeyse..
dosya boyutunu büyütmemek için işe yarayabiliyor bazen..
- Erkek
Calisamiyorum derken detay verebilirmisiniz?
Proje dosyanizin acilma sirasinda Max donuyormu? kapaniyormu?
Proje dosyanizin bulundugu Harddisk SSD`mi yoksa normal disk HDD`mi?
Projede bulunan kaplama vs.. doyalarin yerleri proje dosyasi ile ayni lokasyondami yoksa hepsi farkli bir HDD`de ve farkli klasorlerdemi?
Son olarakda proje dosyanizin boyutu nedir ?
Not: Normalde sahsen ben calisirken 10 GB`lik proje dosyam olmustur zamaninda belkide daha fazlaydi tam hatirlayamiyorum fakat proje aciliken yuklemesi sagdece biraz daha fazla zaman alir onun disinda ciddi bir sorun yok ise duzgunce calisabilmeniz lagzim.
- Erkek
Proje açılıyor ama çok kasıyor bilgisayar içerisinde hiçbir işlem yapamıyorum bilgisayarın özellikleri notebook 6 gb ram i5 işlemci ssd yok hdd harddisk dosya boyutu 997 mb
Ekran kartı yetersiz geliyor olabilir.Parça parça render alıp photoshopta birleştirmeyi deneyin
Anlasildi,
Kasmanin nedeni hem HDD`nin ssd olmamasindandir hemde Serdar arkadasin dedigi gibi Notebooklarin ekran karti performansi yeterli olmaz genelde bu yuzden normaldir.
- Erkek
teşekkür ederim arkadaşlar
Arkadaşların dediklerine bir de ben ekleme yapmak istiyorum. İmkansızlıktan kaynaklı yeni makine alamıyorsanız. Hazır objelerden vazgecmeye bakın yada en az sekilde kullanın. O zaman projelerinizde kasma olayı azalacaktır.
- Erkek