3ds Max : vray render
arkadaşlar merhaba
render alıyorum fakat bir türlü çözemediğim sıkıntı mevcut.
render linki ; http://hizliresim.com/O3B1zz
Yardımcı olursanız sevinirim..
- Erkek
bende yeni sayılırım ama anladığım kadarıyla yorum yapabilirim :) renderin sıkıntı dediğin kısmı neresi ? benim görüpde anladığım Tezgah(bar) kısmı gibi olan yerin tablasında sorun var gibi oda modellemeden yada kaplamadan kaynaklanan bi sıkıntı,tavanda anlayamadığım kesikli bir şerit var led mi koydun yoksa orada bir açıklık mı var.birde resim küçük boyutlarda zoom yapılmıyor detaylı bakamıyoruz.
- Erkek
Mustafa kardeşim ışığın yetersiz .İçeri yeteri kadar aydınlamadığı için ilerideki odada beneklenme hat safada.Öncelikle ışıkları doğru konumlandırın ve light cache ayarınızı leke oluşmaması için yeterince yükseltin.
- Erkek
duvarlardaki lekelerle ilgili sıkıntı mevcut.
büyük sorunları halledeyimde küçük sorunlar kolay.
birde resim linkini açtığınzda resmi farklı kayıt ederseniz yakınlaştırma yapabilirsiniz..
- Erkek
hasan kardeş yorumun için saol :)
vray kamera ile render almadım..ışıkta eklemedim..
sahne aydınlatması çevre ışığıdır..
sanırım kaplamaların tümünü resetleyip tekrar eklemem gerekecek.
- Erkek
sahne aydınlatması çevre ışığı ise bu şekilde lekeler olaması normaldir.Vraylight ve ya sun ekleyip bir daha çaydanlığa basın :D kaplamaları resetlemenize gerek yok.Vray kamera ile de render almanız şart değil.
- Erkek
irradiance maptaki interpolate değerlerini üsttekini 100 alttakini 50 yapın büyük ihtimal düzelir. İç mekana ışık koymakta çözecektir sorununuzu
- Erkek
HASAN ; çaydanlık iyiymiş :D semih kartal yorumun için teşekkürler..akşam evde deneyeceğim :)
- Erkek
ışık düzgün olmadıktan sonra hemisphere subdivison ve interpolation subdivision ayarlarıda bir işe yaramaz Semih kardeşim.
- Erkek
çaydanlık şart abi :D olmazsa olmaz
- Erkek