3ds Max : taşıma ve döndürme eksen okları gözükmüyor
merhaba,
taşıma ve döndürme eksen okları kayboldu gözükmüyor neden olabilir?
- Erkek
önce views Show Transform Gizmo işaretlimi bak buna rağmen gözükmüyorsa
custtomize/preferences/Gizmos/ Transforum gizmos On kutusunu işaretle
- Erkek
Ben Ahmetten önce yazacaktım unutummu diye baktım X basınca
(search all actions) kutusu açılıyor max 2014 te şaşırdım Kısayollarda değişiklik yapmış olmaları mümkün değil biliyorum
Oysa kısayol key lerle hiç oynamadım
Başına gelen varmı
- Erkek
Daha önce bu konuyla ilgili açılan başlıklara kim ilk önce yazacak diye atlıyorduk, görüünce dayanamadım yine :D
Bu arada, bahsettiğin olay 2014`le geldi. x`e basınca search kutusu açılıyor, modifier`lar için kolaylık sağlaması beklenmiş ama şimdiye kadar kullanmadım yada mantığını oturtamadım bi türlü.. Kendi kısayollarımı, sık kullandığım işlemlere atadım zaten, gerektiğinde klavyeden modifier`ın ismini girmek, bilmiyorum ne kadar kullanışlı olur.. kim neyi düşünerek ekledi yada hakkaten kullanan var mıdır bilmiyorum.
- Erkek
ama kısayolun değişmesine şaşırdım bence kısa yollar hiç değişmemeli
Düşünsene 10 yıl max kullanmışsın elin alışmış bi basıyorsun afarlayıp kalıyorsun.
Bidaha Benden Önce yazma haaaa :D
- Erkek
Kim daha hızlıysa artık :D
Genel kısa yolları değiştireceklerini sanmam, pek kullanılan bişey değildi zaten ama yeni getirdikleri search bar da artık ne kadar kullanışlı tartışılır :D
- Erkek
Aklıma yeni geldi peki sen buhalde neden X bas dedin 2014 kurmadığı varsayımına nasıl karar verdin.
- Erkek
Eğer gizmo istemeden kaybolduysa yada menülerden kapatılmadıysa muhtemelen basit bi şekilde kaybolmuştur. 2014`te tek tuşla gizmoyu kapatamayacağı, search bar çıkacağı için daha önceki sürümlerden birini kullanıyordur diye düşündüm :D
- Erkek