3ds Max : spline yönü değiştirme
merhaba çizdiğim bir çizginin sanırım noktalarının yönünü değiştirmem lazım. local olarak baktığımda z yönü çizgi ile paralel gittiği için extrude uygulayamıyorum.
- Erkek
şekli şablon alarak yeniden çizdim ama yeniden çizmeden bunu düzeltmenin bir yolu var mı acaba
- Erkek
Şöyle deneyebilirsin ; çizdiğin line nın tek çizgi kalacak şekilde diğer segmentlerini sil tek kalan oval line outlin ekleyip genişlet sonra extrut uygula
dediğiniz yöntem aklıma yeniden çizmek yerine bazn kullanıyorum düz devam eden çizgi olsa outline yukarı çizgi atıyor extrude uygulayınca sol yada sağa şişirse de istediğim sonuca ulaşıyorum ama şeklin devamı biraz alengirli hep düz devam etmediğinden istediğim şekil olmuyor.
- Erkek
line da noktalar birbirine bağlı olmayabilir. ondan dolayı exture çalışmayabilir. Noktalerı bir kontrol et istersen birbirlerine bağlı mı yoksa birbirlerinden ayrık mı. Bu sorun bende daha önce yaşamıştı. sorun noktaların birbirinden ayrık olmasından ya da üst üste birden fazla line olmasından kaynaklanıyordu.
- Erkek
weld li hepsi onu kontrol ediyorum ara ara dik şekilden çizgi ile şekil çıkarınca başıma geliyor hep çizdiğim şekli tekrar çizmem gerekiyor sormak istedim başka bir yolu var mı acaba diye
- Erkek
top view den yeni bir line çiz
yeni line yi o line ye atach yap
bu şekilde istediğin sonuca ulaşırsın :)
- Erkek
bir önceki mesajda yazdığım gibi ben tekrar çizmeden bir yolu olup olmadığını merak etmiştim erkan bey
- Erkek