3ds Max : hızlı render
Hızlı render için 2000-3000 arası pc özelliklerini yazabilirmısınız arkadaşlar??
Bilgisayarı sadece render için mi kullanacaksınız? ekran kartının render hızına etkisinin olmadığını düşünürsek bu bütçeye güzel bilgisayar alınır. ( Ekran kartsız olacak)
- Erkek
Hayır normal olarak da kullanılacak.
render alınırken ekran karının etkisi oluyor mu? normalde sizi yoracağım ama merak ediyorum. 512 mb ekran kartı var.
sistem bilgim : http://u1307.hizliresim.com/1c/1/ps6zb.jpg burada
max 2009 kullanıyorum renderım v-ray
- Erkek
peki şu şartlarda ekran kartsız olarak nasıl bir pc olur??
ekran kartsız 3dsmax deki 4 görüntü cercevesi düzgün olmaz ki başıma geldi :) 3dsmax i açtığımda 4 cercevede masaüstündeki resim görünüyordu o aklıma geldi birden.
- Erkek
ne demek oluyor şimdi
Henüz geliştirilme aşamasındaki bazı yazılımları (mesela iray) görmezden gelirsek, ekran kartının render hızına en ufak bir etkisi yoktur. Ekran kartı sahnenizde çalışırken lazımdır, "viewport" görüntüsünü hızlandırır.
Render`de işlemci ve ram önemlidir.
Emre bey;
Ekran kartı çok önemli tabi ki ama render hızınızı etkilemez.
Ekran kartsız derken ucuz veya dahili ekran kartlarını kast ettim.Ekran kartına 2000-3000 liralık sistemde erkan kartına 600-900 lira ayrılabilir, siz bu sistemi sadece render için kullanacak olsaydınız bu parayı işlemciye kaydırırdınız.
- Erkek
INTEL CORE İ7-3770 3.4GHZ
MSI X79A-GD65 INTEL X79 SOKET 2011 DDR3 2400MHZ(O.C.) ANAKART
8GB DDR3
1TB HDD --- 120GB SSD HDD
NVIDIA GEFORCE GT600 serisi
WIN 7 veya 8 64BİT
BU İŞİNİ GÖRECEKTİR.
- Erkek
i7 3770 almayın, onun yerine amd 8350 alın.
hızlı render istiyorsanızda bunu alın, 3000 tl. bütçeye görede en hızlı renderi i7 3930k ile alırsınız. önerim;
hdd :
ram :
kasa :
işlemci :
anakart :
ekran kartı :
linklerdeki fiyatlara aldanmayın, vatanbilgisayar haftasonu indirimi ile 2900 tl. civarında tutuyor.
- Erkek