3ds Max : Ev Yapımı Mocap
Mocap(montion capture) bilmeyenler için ;
Motion Capture, Motion Tracking, Mocap veya Türkçesiyle Hareket Yakalama, daha gerçekçi bir 3 boyutlu modelleme için insan, hayvan veya bitkilerin üzerine hareketi sırasında kayıt yapabilme özelliğine sahip cihazların yaptıkları kaydı dijital ortama aktarması işi olarak tanımlanmaktadır. İlk olarak İskoçya`da çıkmıştır, bu sistem askeri alanda kullanıldığı gibi tıp ve eğlence sektöründe de sıkça kullanılmaktadır.
--------------------
Şimdi şöyle bi sorum olacak internette birçok video gördüm set olmadan yapılabiliyor sanırım. Sorum basit. Ev yapımı montion capture nasıl yapılabilir. Mutlaka bu konuda tecrübeli arkadaşlar vardır.
- Erkek
http://ipisoft.com/?gclid=CKDIkKXN27cCFcXKtAodnRAA4w
bi tane de kinect aldınmı iş tamamdır.
ya da biraz paraya kıy
6 tane kaliteli webcam al kalitesi de çözünürlük değil
fps yüksek olsun
al sana idare edicek kadar motion capture
- Erkek
ya da bir tane kamera koy odaya. perspektifi track et. 5 kare 5 kare ilerleyerek manuel olarak bütün kemikleri kendin capture et. baya baya oluyor. biraz zahmetli oluyor ama idare ediyor. tabi iki kamerayla derinlik çok daha iyi capture edilir.
bu tip nazlı işler, proğramların da nazıyla birleşince naz patlaması yaşanabiliyor. yani pilot kamera koyup anam babam usulü keyframe de bir seçenek.
- Erkek
ipi soft çok basit bir uygulamadır
netice de 6 tane kamera ile ister bvh ister bip formatın da data alacaksın
ben knect ile kullanıyorum.Gerekli tutorial i ipisoft dan indirebilirsin
mühim olan dataları kullanacağın animasyon yazılımına olan hakimiyetindir.
ve en kolayı da 3ds max dir.
- Erkek
iclone ile de sistem aynı ama
büyük ihtimal ile iclone dan bvh veya bip vs gibi mocap datalarını export edemezsin
sadece iclone içinde kullanabilirsin
- Erkek
nokta mokta hiçbirşey göremedim. kendisi mi hallediyor?
- Erkek
Yorumlarınız için teşekkürler. Altuğ hocam 6 tane webcam olayını hala anlamadım.nasıl yerleştirecez veya nasıl işleve sokacaz ipi soft un sitesinde bu konuda ders varsada bulamadım.
- Erkek
http://wiki.ipisoft.com/Dual_Depth_Sensors_vs_Sony_PS_Eye_Comparison
bu linkten faydalanabilirsin
aynı zamanda sony ps eye calibration olarak ta ipisoftun içinde bulabilirsin.
- Erkek
son olarak bişey daha soracam. 60fps webcam nerden bulabilirim
- Erkek
sony ps eye camera
zannediyorum tüm playstation satan yerlerde vardır.
- Erkek