3ds Max : Net Render ve Distributed Rendering Yardım..
Merhaba Arkadaslar..
Aslında yeni konu açmak istemiyordum ama yazılanların (Türkçe) çoğunu okudum bendeki sorunu çözemedim.
Net render ve Distributed Render ile ilgili sorun var.
Net render: Kullandığım makinada projeyi çizip,
Z Ortak diskine kaydediyorum. Tüm mapsleri de aynı klasöre atıyorum.
Ve Asset Tracking ile tüm maps`leri tanıtıyorum.
Manager` ı açıyorum.
Server`ı açıyorum. Resim 1 deki gibi (sağ alt köşede) / Enter Manager Name or IP Adress kısmına
IP Numrarasını yazıyorum.
2. Makinada da Manager ve Server`ı aynı şekilde açıyorum, ve 2. makinanın IP Numarasını yazıyorum.
Server ve Manager çalışıyor.
Daha sonra çalıştığım makinada max ten net render`a tıklıyorum.
Network Job Assignment `ten Enter Manager Name or IP Address e IP numaramı giriyorum ve connect diyorum.
All Servers yazan yerde Kendi makinamı (T5500-PC) yanında yeşil nokta ile görüyorum.
Diğer makinayı da (Render01-PC) Gri nokta ile görüyorum ama hiç bir şekilde render`a dahil edemiyorum...
Distributed Rendering`i zaten çözemedim...
Yardımcı olabilirseniz veya tr3d`ye armağan niteliğinde detaylı bir ders hazılayabilirseniz çok sevinirim..
Arkadaşlar şimdiden Teşekkür Ederim yardımlar için...
- Erkek
2. makinede sadece server açın ve oraya kendi makinanızın IP numarasını girin sorun çözülmesi gerekiyor.Ben o şekilde yapıyorum ve her şekilde her makinayı kendi backburnerıma baglayabiliyorum.
Kolay Gelsin...
- Erkek
Öncelikle Çok Teşekkürler Arkadaslar...
Ana makine de Manager ve Server`ı açıyorum.
Diğer makinede sadece server`ı açıyorum ve IP numarası olarak Ana makinenin Ip numarasını yazıyorum. Z olarak tanıttığım diski hedef yol olarak gösteriyorum iki makinede de.
Vray - Common - Time Output tan active time segment veya range`i seçince iki makinede render alıp diske arka arkaya render`ları kaydediyor...
Şimdi tek render`ı nasıl daha hızlı alabilirim yani Distributed Render`a takıldım. Bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
- Erkek
Windows firewall`ı kapattım bu sorunda çözüldü. Tekrar Tesekkurler...
- Erkek
Distributed Render için tüm makinelerde chaos group/Distributed Render/launch vray dr spawner i çalıştır.windows 7 için yönetici olarak çalıştır.daha sonra ana makinen de render setup dan Distributed Render i işaretle ve diger makinelerin ip adreslerini gir ve render et.kolay gelsin.
- Erkek